Huis voor democratie en rechtsstaat

Politiek Den Haag voor Scholen

‘Politiek Den Haag’ biedt scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan de Tweede Kamer zit uiteraard altijd in het programma.

Onze programma’s in het kort

De kenmerken van ‘Politiek Den Haag voor Scholen’ op een rij:

  • Gratis voor alle scholen in Nederland
  • Reiskostenregeling voor het voortgezet onderwijs
  • Activerende werkvormen, zoals het ProDemos Tweede Kamerdebat, de interactieve tentoonstelling DemocratieLab, GPS-speurtocht de ‘Binnenhofcheck’ en ‘Allemaal naar het stemlokaal‘.
  • Voor alle opleidingsniveaus
  • Enthousiaste en betrokken begeleiders
  • Op locatie: een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van elk programma. Indien mogelijk wordt ook de Eerste Kamer bezocht.
  • Tegen betaling van € 3,- per leerling is een bezoek aan de Ridderzaal ook mogelijk (geldt niet voor het Madurodamprogramma).

Bewezen effectief

Een dagje Politiek Den Haag is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Dit blijkt uit twee onderzoeken naar de ervaringen van scholieren die hebben deelgenomen aan het ProDemos programma Politiek. Lees meer over deze onderzoeken:

Er zijn verschillende programma’s voor alle onderwijsniveaus:

Politiek Den Haag voor vmbo

Voor vmbo-leerlingen hebben wij verschillende programma’s. Een dagje Politiek Den Haag sluit naadloos aan op de lesstof van maatschappijleer, geschiedenis en staatsinrichting. Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van de dag in alle programma’s. Voor het vmbo biedt ProDemos de volgende programma’s: Politiek in een DagPolitiek...

Lees meer »

Politiek Den Haag voor havo/vwo

Een dagje Politiek Den Haag is voor uw leerlingen een leuke en leerzame ervaring. De havo/vwo-programma’s sluiten aan op de lesstof van maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en staatsinrichting. Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van de programma’s. We bieden de volgende programma’s aan: KamervragenPolitiek in een DagPolitiek...

Lees meer »

Bezoek in Den Haag ook

Den Haag ademt historie en zit vol musea en andere leuke hotspots voor scholieren en studenten. Als u met uw klas een bezoek brengt aan de Hofstad, is het zeker de moeite waard om naast ProDemos ook bij deze musea of organisaties langs te gaan. Humanity House: maak van je...

Lees meer »