Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos Binnenhof voor scholen

ProDemos Binnenhof biedt scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan de Tweede Kamer zit uiteraard altijd in het programma.

Onze programma’s in het kort

De kenmerken van ProDemos Binnenhof voor Scholen op een rij:

  • Gratis voor alle scholen in Nederland
  • Activerende werkvormen, zoals het ProDemos Tweede Kamerdebat, de interactieve tentoonstelling DemocratieLab, GPS-speurtocht de ‘Binnenhofcheck’ en ‘Allemaal naar het stemlokaal‘.
  • Voor alle opleidingsniveaus
  • Enthousiaste en betrokken begeleiders
  • Op locatie: een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van elk programma. Indien mogelijk wordt ook de Eerste Kamer bezocht.
  • Tegen betaling van € 3,- per leerling is een bezoek aan de Ridderzaal ook mogelijk (geldt niet voor het Madurodamprogramma).

Bewezen effectief

Een dag met ProDemos Binnenhof is niet alleen leuk, maar ook een leerzame ervaring. Dit blijkt uit twee onderzoeken naar de ervaringen van scholieren die hebben deelgenomen aan het ProDemos programma Politiek. Lees meer over deze onderzoeken:

Er zijn verschillende programma’s voor alle onderwijsniveaus:

Dagje Binnenhof voor vmbo

Voor vmbo-leerlingen hebben wij verschillende programma’s. Een dag bij ProDemos Binnenhof sluit naadloos aan op de lesstof van maatschappijleer, geschiedenis en staatsinrichting. Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van de dag in alle programma’s. Een kort bezoek aan alleen de Tweede Kamer is ook mogelijk. Nieuw!...

Lees meer »

Dagje Binnenhof voor havo/vwo

Een dag bij ProDemos Binnenhof voor Scholen is voor uw leerlingen een leuke en leerzame ervaring. De havo/vwo-programma’s sluiten aan op de lesstof van maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en staatsinrichting. Een bezoek aan de Tweede Kamer is een vast onderdeel van de programma’s. We bieden de volgende programma’s aan: Nieuw! Kamervragen (uitvoering...

Lees meer »

Bezoek in Den Haag ook

Den Haag ademt historie en zit vol musea en andere leuke hotspots voor scholieren en studenten. Als u met uw klas een bezoek brengt aan de Hofstad, is het zeker de moeite waard om naast ProDemos ook bij deze musea of organisaties langs te gaan. Humanity House: maak van je...

Lees meer »

Bezoek Europese instellingen in Brussel

ProDemos biedt doorgaans geen bezoeken aan aan het Europees Parlement of andere instellingen in Brussel. Wel zijn we u graag behulpzaam met informatie waarmee u zelf een bezoek kunt organiseren. Deze informatie is afkomstig van de website van het Europees Parlement.

Lees meer »