Huis voor democratie en rechtsstaat

Workshop: Kamerdebat in de klas

Hoe leg je democratie en politiek uit in de klas? Een goede methode is door in debat te gaan. Door te debatteren ervaren leerlingen zelf hoe de parlementaire democratie werkt. Een debat biedt bovendien een kapstok om politieke onderwerpen in de klas te behandelen en de politieke bewustwording bij leerlingen te vergroten. Het stimuleert leerlingen na te denken over belangrijke thema’s, daar een mening over te vormen en die helder en duidelijk kenbaar te maken.

We komen naar u toe

Zowel bij lerarenopleidingen maatschappijleer en geschiedenis als bij lerarenopleidingen Nederlands komen wij met plezier langs voor een workshop Kamerdebat in de klas.

Tijdens de workshop brengen we de studenten meer kennis bij van debattechnieken. Vervolgens gaan ze zelf een debat voorbereiden en voeren zoals dat in de Tweede Kamer wordt gevoerd. Aan het einde van de workshop krijgt iedere deelnemer een mapje mee naar huis met de materialen om zelf een Kamerdebat in de klas te kunnen voeren.

Ook goed als voorbereiding op bezoek aan Den Haag

Heeft u voor uw studenten een bezoek aan de Tweede Kamer gepland (via ProDemos)? Deze workshop is een goede en nuttige voorbereiding op dat bezoek, die we u van harte aanraden.

Reserveren

  1. U kunt dit programma reserveren via ons online reserveringssysteem
  2. Een groep bestaat uit minimaal 12 en maximaal 30 studenten. U kunt het programma voor meerdere klassen per dag boeken
  3. Kies voor de workshop van uw keuze.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de workshop contact op met Sedi van Loon.