Huis voor democratie en rechtsstaat

Informatiemarkt Docentendag Maatschappijleer

Op vrijdag 14 april 2023 organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer. Doorgaans komen zo’n 400 docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap (vmbo/havo/vwo/mbo) naar deze vakconferentie om lezingen en workshops te volgen, kennis te nemen van nieuwe lesmethoden, vakgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.   

De Docentendag wordt gehouden in de Grote Kerk in Den Haag (grote-kerk.nl). De lezingen, workshops en excursies vinden plaats in de Grote Kerk, bij ProDemos en bij verschillende Haagse instellingen. Wij nodigen je van harte uit om jouw organisatie aan te melden voor een stand op de informatiemarkt.   

Programma (onder voorbehoud)  

 • 07.30 – 09.00 uur:   Opbouw informatiemarkt    
 • 09.00 – 10.00 uur:   Inloop en informatiemarkt    
 • 10:00 – 11.15 uur:   Plenair ochtendprogramma  
 • 11.15 – 12.00 uur:   Koffiepauze & informatiemarkt   
 • 12.00 – 13.15 uur:   Ronde 1 lezingen & workshops   
 • 13.15 – 14.15 uur:   Lunch & informatiemarkt   
 • 14.15 – 15.30 uur:   Ronde 2 lezingen & workshops   
 • 14.15 – 15.15 uur:   Afbouw informatiemarkt   
 • 15.30 – 16.00 uur:   Korte pauze   
 • 16.00 – 16.45 uur:   Plenaire afsluiting   
 • 16.45 – 17.45 uur:   Borrel   

De stands worden geplaatst in de kerkzaal van de Grote Kerk. Docenten bezoeken de informatiemarkt gedurende de inloop, pauze en lunch.   

Standhouders zijn van harte welkom om de openingslezing bij te wonen. Standhouders die de hele dag aanwezig willen zijn bij alle rondes, en/of zelf willen kiezen naar welke lezing, workshop of excursie ze willen gaan in ronde 1, kunnen een ticket kopen met korting. Hiervoor kun je de NVLM lidmaatschaps-korting aanvinken en in de opmerkingen aangeven dat je een standhouder bent.  

Stands

Omdat de kosten voor de huur van de locatie en de catering zijn gestegen, voelen wij ons helaas genoodzaakt om ook de prijzen van de stands te verhogen. Je kunt kiezen uit 3 soorten stands:   

 1. Kleine stand: één afgerokte tafel of lege plek (afmeting 1,60 x 0,80 meter). De kosten hiervoor bedragen € 350,- (inclusief lunch voor 2 standhouders) 
 2. Middelgrote stand: standruimte van 3,20 bij 0,80 meter. U kunt deze ruimte met uw eigen stand vullen, of met twee afgerokte tafels (van 1,60 x 0,80 meter). De kosten hiervoor bedragen € 700,- (inclusief lunch voor 4 standhouders)  
 3. Grote stand: standruimte van 4,80 bij 0,80 meter. U kunt deze ruimte met uw eigen stand vullen, of met drie afgerokte tafels (van 1,60 x 0,80 meter). De kosten hiervoor bedragen €1.050,- (inclusief lunch voor 6 standhouders) 

Indien je de stand met meer dan twee (optie 1), vier (optie 2) of zes (optie 3) mensen wilt bemensen, vragen wij hiervoor een vergoeding van € 40,- per persoon. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Internet en stroom

Er is in de Grote Kerk een wifi-verbinding beschikbaar. De gebruiksmogelijkheden daarvan zijn beperkt; er is bijvoorbeeld geen capaciteit om films te streamen via de internetverbinding. Voor elke standhouder die stroom nodig heeft, moet een speciaal stroompunt worden aangelegd. Als je aangeeft stroom nodig te hebben, worden hiervoor kosten (€ 65,- ex. btw) in rekening gebracht.   

Mocht je via ons extra materialen willen huren, vermeld dit dan in het aanmeldformulier. We bespreken dan of dit mogelijk is en wat de kosten hiervan zijn.   

Aanmelden voor standruimte

Je kunt via het onderstaande aanmeldformulier aangeven dat je met een stand wilt deelnemen. Aanmelden voor een stand kan tot uiterlijk 1 december via het aanmeldformulier.  

Wij streven voor de informatiemarkt naar een gevarieerd aanbod van uitgeverijen en andere (educatieve) organisaties. Wanneer er meer belangstelling dan plek is, maken ProDemos en de NVLM een keuze uit de aanmeldingen. Je hoort uiterlijk half december of we jouw organisatie een plaats kunnen geven. Je organisatie wordt dan − met een door jou geschreven promotietekst − opgenomen in het programma. Deze informatie wordt half januari op onze website geplaatst.  

Workshops docentendag

Voor de Docentendag zijn wij altijd op zoek naar interessante lezingen en workshops. Denk je dat jouw organisatie een bijdrage kan leveren aan het programma van de Docentendag? Geef je dan op voor een workshop/lezing via deze link.  

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons via docentendag@prodemos.nl