Huis voor democratie en rechtsstaat

Contact en Route

Bekijk hier de contactinformatie voor boekingen, vragen over planning en algemene vragen. Ook vindt u hier route-informatie voor fiets, bus en auto, en tot slot een overzicht van onze sponsors en partners.

Bezoekadres Fort De Bilt:
Biltsestraatweg 160
3573 PS Utrecht

Het terrein is in de regel toegankelijk op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren. Wilt u zeker zijn dat het terrein geopend is, neem dan telefonisch contact met ons op. NB: Tijdens de kerstvakantie (21 dec t/m 5 jan) is het terrein gesloten!

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat
Hofweg 1H
2511 AA Den Haag
Telefoon: 070 757 02 00
info@prodemos.nl
www.prodemos.nl

Reserveren van een schoolbezoek
Een bezoek reserveren aan Fort De Bilt kan online via ons reserveringssysteem.

Vragen over de planning of over boekingen
Mail naar gastles@prodemos.nl, of bel 070- 757 02 77 (Marjolein Wilhelmy Damste).

Meer informatie over de activiteiten
Mail naar j.vanderzee@prodemos.nl, of bel 070- 757 02 65 (Jelmer van der Zee, projectleider).

Het terrein van Fort De Bilt is semi-openbaar en zeer geschikt om een wandeling te maken langs het monument, de informatiepanelen en presentaties over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Vrede van Utrecht 1713-2013.

Het terrein is in de regel toegankelijk op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren. Honden zijn niet toegestaan. Wilt u zekerheid over het geopende hek aan de Biltsestraatweg 160, neem dan vooraf contact met ons op.

Rondleidingen voor volwassenen
Volwassenen kunnen voor rondleidingen op en rond het Fort terecht bij Gilde Utrecht.

utrecht-fort-de-bilt-routekaartje-1

Route

Fietsers en wandelaars uit de stad kiezen aan het eind van de Biltstraat de linkertunnel van de Berekuil. Het fort ligt na 300 meter links.

Openbaar vervoer vanaf Centraal Station
Streekbus 28 richting Uithof UMC of streekbussen 50, 51, 52, 53, 74 en 77.
Uitstappen: Halte Oorsprongpark.
Weg oversteken, over het spoor rechtdoor en na 200 meter de voetgangers / fietstunnel doorlopen langs het hek aan de linkerzijde tot de ingang van Fort De Bilt.

Openbaar vervoer vanuit De Bilt / Zeist
Streekbussen 50,51,52,53 en 74 en 77. Halte Archimedeslaan en dan 400m de weg vervolgen.

de-bilt-fort-de-bilt-routekaartje

Met de auto

  • Vanaf de A28 Utrecht-Amersfoort
    Fort De Bilt ligt aan de N237 tussen De Bilt en Utrecht. Wie reist via de A28 Utrecht – Amersfoort kiest voor afslag De Uithof. Vervolgens richting De Bilt. Bij kruising met stoplichten linksaf richting Utrecht (Utrechtseweg). Daarna onder het viaduct door en 400 meter na de stoplichten bij het 30km bord rechts uitvoegen over de busbaan naar de ventweg. Parkeren langs het hek.
  • Vanaf de A27
    Afslag De Bilt richting De Bilt. Na 800m. rechtsaf bij de stoplichten De Bilt in. Derde weg rechts: Kerklaan. Deze weg geheel uitrijden en aan het eind rechts de Utrechtseweg op. Deze weg gaat over in de Biltsestraatweg waar Fort De Bilt aan ligt. Daarna onder het viaduct door en 400 meter na de stoplichten bij het 30km bord rechts uitvoegen over de busbaan naar de ventweg. Parkeren langs het hek.

auto-fort-de-bilt-kaartje

–> Terug naar de hoofdpagina: Met de klas naar Fort de Bilt