Huis voor democratie en rechtsstaat

Ontdek het Binnenhof en Madurodam

Met groep 7 en 8 kunt u gratis op schoolreis naar het Binnenhof én Madurodam. Op speelse wijze leren uw leerlingen van alles over de Nederlandse democratie en politiek. Deze dag past goed bij het leergebied ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ (met name kerndoel 36).

De dag begint op miniatuurformaat in Madurodam en gaat op het echte grote Binnenhof verder. Uiteraard maakt een bezoek aan de Tweede Kamer ook deel uit van het programma. Elke klas wordt begeleid door een enthousiaste en betrokken begeleider.

Er is een programma van 9.30-13.30 uur en een programma van 11.00-15.00 uur.

Het programma in het kort:

  • Democracity: een educatief rollenspel waarbij leerlingen het volk vertegenwoordigen van de fictieve stad Democracity. De leerlingen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden.
  • Rondkijken in Madurodam
  • Educatief digitaal spel Kindermiljoenennota: hoe zouden uw leerlingen het geld uit de Rijksbegroting verdelen?
  • Bezoek aan het echte Binnenhof
  • Rondleiding door de echte Tweede Kamer

Praktische informatie:

  • Dit programma wordt alleen uitgevoerd op: ma/wo/vr
  • Het programma start in Madurodam, George Maduroplein 1 Den Haag, en eindigt op het Binnenhof in Den Haag.

Please note: this program is not suitable for non-Dutch speaking groups, because the activities and materials used are in Dutch. English speaking groups can book a private tour at our Visitor’s Centre.

Reserveren

Er is een programma van 9.30-13.30 uur en een programma van 11.00-15.00 uur.

NB: De programma’s op dinsdag en donderdag worden pas twee maanden van tevoren vrijgegeven.

Let op! De maximale groepsgrootte is 32 leerlingen. Er mogen daarnaast maximaal 3 begeleiders mee (dit is inclusief de docent). Deze groepsgrootte is vastgesteld door de beveiliging op en rond het Binnenhof. Is uw klas groter dan 32 personen, dan moet u de klas opsplitsen en twee programma’s boeken.

Goed voorbereid naar Politiek Den Haag

Meer informatie over het bezoek, de voorbereiding op het bezoek en de dag zelf? Lees hier wat je kunt doen om jezelf en de klas goed voor te bereiden op een bezoek aan Politiek Den Haag: Bezoek Politiek Den Haag.