Huis voor democratie en rechtsstaat

Programma voor blinde en slechtziende leerlingen

Op donderdag 25 sept 2014 werd in de Tweede Kamer een nieuwe wegwijzer voor mensen met een visuele beperking gepresenteerd: een audiomaquette. De dag begon bij ProDemos, waar twee groepen blinde en slechtziende jongeren werden rondgeleid op het Binnenhof.

Een van de uitgangspunten van ProDemos is dat elke school gratis gebruik kan maken van het aanbod van ProDemos Binnenhof voor Scholen; dus ook scholen voor blinde en slechtziende leerlingen.

Voor deze leerlingen heeft ProDemos nu een speciaal programma ontwikkeld, met als belangrijkste onderdelen een bezoek aan de Tweede Kamer en de audiomaquette in de Statenpassage. Met deze interactieve maquette kunnen uw leerlingen voelen hoe de Tweede Kamer in elkaar zit en bijpassende geluidsfragmenten beluisteren. Het programma duurt twee uur.

Reserveren

U kunt dit programma boeken via ons online reserveringssysteem. Boek het programma Politiek in Vogelvlucht en vermeldt bij de opmerkingen dat u met een groep blinde en slechtziende leerlingen komt, dan zorgen wij voor dit speciale programma.