Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos stopt tijdelijk educatieve programma’s i.v.m. coronavirus

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

In Nederland gelden vanaf donderdag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Tegelijk worden mensen in heel Nederland opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Lees het bericht op de website van de rijksoverheid.

Deze maatregelen volgen kort op de aankondiging van het Presidium van de Tweede Kamer dat woensdag 11 maart besloot dat de Kamer tot nader order niet open is voor bezoekers. Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart 2020.

Door de aanscherping van de maatregelen heeft ProDemos besloten al haar educatieve programma’s te annuleren, zowel in Den Haag als in de rest van Nederland. We doen dit voorlopig voor de periode tot en met 6 april.

Contact met scholen

ProDemos had donderdag 12 maart al de educatieve programma’s en rondleidingen in Den Haag geannuleerd en is die dag gestart met het persoonlijke benaderen van scholen en bezoekers die een programma of rondleidingen hadden geboekt. Vanaf vrijdag 13 maart worden de scholen en partnerorganisaties in de rest van Nederland benaderd om hen persoonlijk te informeren over de annulering van de educatieve programma’s op scholen, provinciehuizen, gemeentehuizen, rechtbanken en op Fort de Bilt. Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Indien er reiskosten in rekening worden gebracht voor het educatieve programma naar politiek Den Haag, kunnen scholen in het voorgezet onderwijs gebruik maken van de reiskostenregeling van ProDemos. ProDemos adviseert alle scholen, die het vervoer nog kunnen annuleren, dit zo spoedig mogelijk te doen om kosten en administratie te besparen.

Educatieve programma’s in het land

Vrijdag 13 maart is de maatregel uitgebreid naar alle educatieve programma’s in het land: op scholen, provinciehuizen, gemeentehuizen, rechtbanken en op Fort de Bilt.

Veel gestelde vragen m.b.t. de tijdelijke sluiting van Politiek Den Haag voor Scholen

Ik heb geen bericht ontvangen. Gaat het educatieve programma van mijn school door?

Heb je een educatief programma geboekt naar Politiek Den Haag en vind de uitvoering plaats vóór 7 april, dan gaat het programma niet door. Wij hebben de school nog niet kunnen bereiken of geen (correcte) contactgegevens.

Heb je vragen over je boeking, neem bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl.

Telefonisch is ProDemos bereikbaar op 070 -7570 200.

Heb je vóór 7 april een educatief programma geboekt in de klas of op een gemeentehuis, bij provincie of rechtbank? Ook dan gaat het programma niet door. Docenten die een educatief programma in het land hadden geboekt, ontvangen persoonlijk bericht zodra er nieuwe data beschikbaar zijn.

Mijn programma is geannuleerd. Wanneer en hoe kan ik een nieuwe programma boeken?

De maatregel geldt voorlopig voor de periode vanaf vrijdag 13 maart tot en met 6 april. In de komende weken bekijken we of de maatregel moet worden verlengd n.a.v. het kabinetsbeleid aangaande het coronavirus.

Voor dit schooljaar adviseren wij scholen te wachten met boeken, totdat bekend wordt gemaakt dat onze educatieve programma’s weer kunnen starten. Houd daarvoor de website in de gaten.

Politiek Den Haag voor Scholen
Scholen die een programma naar politiek Den Haag willen boeken kunnen te zijner tijd weer boeken via het reserveringssysteem. Er is nog een beperkt aanbod beschikbaar vanaf de meivakantie tot de zomer.

Woensdag 15 april om 12.00 uur opent de inschrijving van ‘Politiek Den Haag voor Scholen’ voor het schooljaar 2020-2021. Vanaf dat moment kunnen scholen zich sowieso inschrijven voor volgend schooljaar.

Educatieve programma’s op locatie in Nederland
Heb je een educatief programma geboekt in de klas, op een gemeentehuis, provinciehuis, rechtbank of Fort de Bilt? ProDemos neemt persoonlijk contact op met de school zodra er nieuwe data beschikbaar zijn waarop het gekozen programma alsnog kan plaatsvinden.

Ik heb een educatief programma in april geboekt. Gaat dat programma door?

De tijdelijke sluiting van ‘Politiek Den Haag voor Scholen’ geldt voorlopig tot en met 6 april. In de komende weken bekijken we of de maatregel moet worden verlengd n.a.v. het kabinetsbeleid aangaande het coronavirus. Mocht dat het geval zijn, dan ontvang je daarover persoonlijk bericht.

Ik heb reiskosten gemaakt. Kan ik die reiskosten declareren?

ProDemos adviseert scholen, die het vervoer nog kunnen annuleren, dit zo spoedig mogelijk te doen om kosten en administratie te besparen. Voor scholen in het voorgezet onderwijs, die een programma hebben geboekt naar ‘Politiek Den Haag, geldt dat zij -indien er reiskosten in rekening worden gebracht – gebruik kunnen maken van de reiskostenregeling van ProDemos. Helaas is deze regeling enkel beschikbaar voor scholen in het voorgezet onderwijs voor hun bezoek aan de Tweede Kamer.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat. Wat moet ik nu doen?
Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.