Huis voor democratie en rechtsstaat

Meest gestelde vragen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een lijst opgesteld met een aantal meest gestelde vragen.

1. Mag ik met meer dan 32 leerlingen komen?
Wij hanteren een maximum van 32 leerlingen per groep. Indien u met meer dan 32 leerlingen wilt komen moet u voor meerdere groepen boeken.
Voor Politiek in Praktijk geldt een maximum van 20 leerlingen.

2. Mijn klas heeft minder dan 10 leerlingen, mag ik dan toch komen?
Nee, tenzij uw leerlingen speciaal onderwijs volgen.

3. Mogen stagiairs mee als begeleiding?
Ja dat mag, als er in ieder geval ook een docent met de klas mee is. Per klas moet er in ieder geval één docent mee die de leerlingen kent.

4. Wij zijn afhankelijk van ouders die de leerlingen naar Den Haag vervoeren, mogen zij ook mee als begeleiding?
Nee, er mogen alleen docenten met de groep mee. Ouders kunnen gelijktijdig gratis een audiotour ingesproken door Ferry Mingelen volgen.

Voor basisscholen geldt de regel: er mogen maximaal drie begeleiders mee de Tweede Kamer in. Met groepen uit het voortgezet onderwijs mogen niet meer dan twee begeleiders mee.

5. Wij willen graag een uur later beginnen/eerder stoppen, kan dat?
Dit is niet mogelijk. Door later te beginnen of eerder op te houden met het programma missen uw leerlingen een deel van de educatieve invulling van het programma of het bezoek aan het Tweede Kamergebouw.

6. Wij hebben zelf een Kamerlid geregeld, kan dat ingepast worden?
Ja. Maar neem voor de juiste afstemming van het tijdstip van de ontmoeting tussen Kamerlid en uw leerlingen telefonisch contact met ons op (070 757 02 00).

7. Wij willen graag naar het vragenuurtje met onze groep(en). Kan dat?
Slechts één of twee groepen kunnen gebruik maken van de publieke tribune tijdens het vragenuurtje. Wij kunnen niet garanderen dat uw groep op het tijdstip van het vragenuurtje is ingepland.

8. Heeft u parkeerplaatsen beschikbaar?
Nee, voor het parkeren van personenauto’s kunt u (tegen betaling) terecht bij de parkeergarage onder het Plein. Deze parkeergarage is slechts 5 minuten lopen van ProDemos. Volgt u het programma Ontdek het Binnenhof en Madurodam? Dan ontvangt u van ons wel uitrijkaarten voor de parkeerplaats van Madurodam.

9. Kunnen wij voor betaling van de Ridderzaal vooraf een factuur toegestuurd krijgen?
Nee. De factuur ontvangt u direct na betaling online, evenals de tickets die u op de dag van het bezoek mee moet nemen.

10. Volgens de regering moeten alle leerlingen naar het parlement. Gaat ProDemos dat mogelijk maken?
De regering wil het mogelijk maken dat alle leerlingen tijdens hun schooltijd het parlement bezoeken. Zodra dit voornemen wordt bekrachtigd, zal ProDemos extra programma’s aanbieden waarvoor op een later moment kan worden ingeschreven.

Voor andere vragen of problemen bij het doen van uw aanvraag voor een programma bij ProDemos Binnenhof, neem gerust contact met ons op (070 7570200).