Huis voor democratie en rechtsstaat

Educatief aanbod in coronatijd

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Bijgewerkt: 19 augustus 2020

In het schooljaar 2020/2021 ziet het onderwijs er anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor ProDemos.

Gewijzigde programma’s in Den Haag

ProDemos opent eind augustus weer haar deuren in Den Haag voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen brengen aanpassingen met zich mee, zowel in de samenstelling van het programma, de openstelling van de externe locaties (Eerste Kamer, Tweede Kamer, Ridderzaal), onze werkwijze, als in de richtlijnen voor deelname aan de educatieve programma’s.

Kom je binnenkort naar Politiek Den Haag dan ziet jouw programma er dus anders uit dan normaal:

Voorlopig geen Haags programma voor het mbo
Vanwege de maatregelen ontvangt de Tweede Kamer momenteel geen bezoekers van 18 jaar of ouder. Daarnaast is ons gebouw niet ruim en groot genoeg om met volle bezetting anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Ook de kwaliteit van onze programma’s zou onder druk komen te staan. 

Daarom zien wij ons genoodzaakt de educatieve programma’s voor het mbo in de komende periode te annuleren. 


Programma’s lokaal en op school

Ook de programma’s op de gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken worden vanaf september waar mogelijk hervat. 

Daarnaast is er een alternatief aanbod van online gastlessen en gastlessen in de klas. Bekijk onze online tools, lesmateriaal en gastlessen in coronatijd.

Contact met scholen

ProDemos informeert vanaf 17 augustus de scholen die in augustus en september een programma hebben geboekt naar Politiek Den Haag over de veranderingen.

Uiteraard kunnen overheidsmaatregelen komend schooljaar op ieder moment weer tot wijzigingen leiden. Wij proberen daarover zo snel en volledig mogelijk informatie te geven, maar wijzigingen kunnen dus tot op het laatste moment plaatsvinden. Wij hopen op jullie begrip.

Annuleren

Voor boekingen in het komende schooljaar geldt weer de reguliere annuleringsregeling. Boekingen voor onze educatieve programma’s in Politiek Den Haag kunnen tot zes weken voor het bezoek kosteloos worden geannuleerd. Voor onze programma’s op school, online en ‘op locatie’ (gemeentehuis, provinciehuis) geldt een annuleringstermijn van drie weken. Na het verstrijken van de annuleringstermijn worden er conform de algemene voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht en komen scholen in het voortgezet onderwijs niet in aanmerking voor de reiskostenregeling voor programma’s in Politiek Den Haag.

Indien ProDemos het programma vanwege een nieuwe sluiting moet annuleren, worden er uiteraard geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Wijzigingen onderwijsprogramma Den Haag najaar 2020

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben gevolgen voor de geboekte ProDemos-programma’s. Dat betreft de inhoud, de starttijden, de duur, de gedragsregels en welke leerlingen welkom zijn.  Deelnemersprotocol Ten eerste geldt er voor leerlingen en begeleiders een deelnemersprotocol. Dat gaat over de gedragsregels tijdens het bezoek,...

Lees meer »

Deelnemersprotocol Politiek Den Haag voor Scholen

ProDemos opent eind augustus 2020 weer haar deuren voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat is allen mogelijk als we ons aan de afspraken houden die gemaakt zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperking. Daarom geldt er voor deelnemers aan onze educatieve programma’s voorlopig onderstaand deelnemersprotocol. Wij vragen...

Lees meer »