Huis voor democratie en rechtsstaat

Educatief aanbod in coronatijd

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Bijgewerkt: 4 november 2020

In het schooljaar 2020/2021 ziet het onderwijs er anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor ProDemos.

Gewijzigde programma’s in Den Haag

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen brengen aanpassingen met zich mee, zowel in de samenstelling van het programma, de openstelling van de externe locaties (Eerste Kamer, Tweede Kamer, Ridderzaal), onze werkwijze, als in de richtlijnen voor deelname aan de educatieve programma’s.

Kom je binnenkort naar Politiek Den Haag dan ziet jouw programma er dus anders uit dan normaal:

Tip: Bekijk ons alternatieve online aanbod.

Voorlopig geen Haags programma voor het mbo
Vanwege de maatregelen ontvangt de Tweede Kamer voorlopig geen of veel minder bezoekers van 18 jaar of ouder. Ons eigen gebouw is niet ruim en groot genoeg om met volle bezetting anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Ook de kwaliteit van onze programma’s zou onder druk komen te staan. 

Daarom zien wij ons genoodzaakt de educatieve programma’s voor het mbo in elk geval tot en met december 2020 te annuleren. 


Programma’s lokaal en op school

Ook fysieke programma’s op gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken zijn geannuleerd tot en met de kerstvakantie 2020. 

Boeken voor na die periode is wel mogelijk. Na boeking word je via bevestigingsmails op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen.

We hebben een alternatief aanbod van online gastlessen. Lees meer op de overzichtspagina van onze online tools, lesmateriaal en gastlessen in coronatijd.

Contact met scholen

Bij wijzigingen en annuleringen informeert ProDemos de scholen die het betreft via mail en door te bellen.

Uiteraard kunnen overheidsmaatregelen komend schooljaar op ieder moment weer tot wijzigingen leiden. Wij proberen daarover zo snel en volledig mogelijk informatie te geven, maar wijzigingen kunnen dus tot op het laatste moment plaatsvinden. Wij hopen op jullie begrip.

Annuleren

Voor boekingen in het komende schooljaar geldt weer de reguliere annuleringsregeling. Boekingen voor onze educatieve programma’s in Politiek Den Haag kunnen tot zes weken voor het bezoek kosteloos worden geannuleerd. Voor onze programma’s op school, online en ‘op locatie’ (gemeentehuis, provinciehuis) geldt een annuleringstermijn van drie weken. Na het verstrijken van de annuleringstermijn worden er conform de algemene voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht en komen scholen in het voortgezet onderwijs niet in aanmerking voor de reiskostenregeling voor programma’s in Politiek Den Haag.

Indien ProDemos het programma vanwege een nieuwe sluiting moet annuleren, worden er uiteraard geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Wijzigingen onderwijsprogramma Den Haag najaar 2020

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben gevolgen voor de geboekte ProDemos-programma’s in Den Haag. Dat betreft de inhoud, de starttijden, de duur, de gedragsregels en welke leerlingen welkom zijn.  Geen Haagse programma’s tot de kerstvakantie In reactie op de laatste persconferentie van het kabinet heeft...

Lees meer »

Deelnemersprotocol Politiek Den Haag voor Scholen

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geldt voor deelnemers aan onze (fysieke) educatieve programma’s onderstaand deelnemersprotocol. Wij vragen onze deelnemers (docent/begeleiders én hun leerlingen) zich te informeren over de wijzigingen in het programma en de aangepaste richtlijnen die wij hanteren: Uitgangspunten We volgen de algemene richtlijnen en protocollen...

Lees meer »