Huis voor democratie en rechtsstaat

Educatief aanbod in coronatijd

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Bijgewerkt: 22 april 2021

In het schooljaar 2020/2021 ziet het onderwijs er anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor ProDemos.

Programma’s in Den Haag

  • In het schooljaar 2020/2021 worden er geen fysieke educatieve programma’s meer uitgevoerd in Den Haag. Dit in verband met voortdurende strenge coronamaatregelen, de praktische bezwaren en de onduidelijkheid over de toegang tot de parlementsgebouwen.
  • Mochten we hierna weer open kunnen, dan gelden deze aanpassingen in de programma’s
  • Er geldt een deelnemersprotocol voor leerlingen en begeleiders.

Tip: Bekijk ons alternatieve online aanbod.

Voorlopig geen Haags programma voor het mbo
Vanwege de maatregelen ontvangt de Tweede Kamer voorlopig geen of veel minder bezoekers van 18 jaar of ouder. Ons eigen gebouw is niet ruim en groot genoeg om met volle bezetting anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Ook de kwaliteit van onze programma’s zou onder druk komen te staan. Daarom zien wij ons genoodzaakt de educatieve programma’s voor het mbo in de rest van het schooljaar 2020/2021 te annuleren.


Programma’s op gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken en Fort De Bilt

Alle fysieke programma’s op gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken en Fort De Bilt zijn geannuleerd tot en met zondag 9 mei 2021. Boeken voor uitvoeringen na die periode is wel mogelijk. Na boeking word je via bevestigingsmails op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen. We hebben een alternatief aanbod van online gastlessen en lesmateriaal.

Gastlessen op scholen

Voorlopig geven we nog geen fysieke gastlessen op school. We hebben een alternatief aanbod van online gastlessen en lesmateriaal.

Contact met scholen

Bij wijzigingen en annuleringen informeert ProDemos de scholen die het betreft via mail en door te bellen.

De overheidsmaatregelen kunnen op ieder moment tot wijzigingen leiden. Wij proberen daarover alle betrokkenen zo snel en volledig mogelijk informatie te geven. Wij hopen op jullie begrip.

Indien ProDemos het programma vanwege een nieuwe sluiting moet annuleren, worden er uiteraard geen annuleringskosten in rekening gebracht.

Aanpassingen in onze programma’s in Den Haag

Voorlopig zijn er geen fysieke educatieve programma’s mogelijk in Den Haag. Wanneer programma’s wel weer mogelijk zijn, gelden onderstaande maatregelen: Deelnemersprotocol Den Haag In ons bezoekersprotocol staan gedragsregels voor leerlingen en begeleiders tijdens het bezoek. Ook staan er aanwijzingen in voor bijvoorbeeld een gezondheidscheck vooraf. Lees het deelnemersprotocol ruim voor...

Lees meer »

Deelnemersprotocol Politiek Den Haag voor Scholen

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geldt voor deelnemers aan onze (fysieke) educatieve programma’s onderstaand deelnemersprotocol. We volgen de algemene richtlijnen en protocollen van het RIVM, Veiligheidsregio en de VO-raad om de gezondheid van zowel deelnemers als werknemers van ProDemos te beschermen.  Wij vragen onze deelnemers (docent/begeleiders én hun leerlingen) kennis te nemen van onderstaand...

Lees meer »

Lestips & tools tijdens corona

Graag willen we docenten in deze tijd een handje helpen. Daarom hebben we tips voor educatieve programma’s, werkvormen en websites op een rij gezet. Zo kun je ook nú gemakkelijk aan de slag met de thema’s democratie, rechtsstaat en rechtspraak. (Scroll naar beneden voor groep 7 en 8.) Voortgezet onderwijs...

Lees meer »

Coronamelding

Geen fysieke activiteiten t/m 16 mei 2021, en tot de zomer definitief geen Haagse schoolprogramma's. Online programma's zijn wel mogelijk.
Bekijk het actuele aanbod