Huis voor democratie en rechtsstaat

Educatief aanbod in coronatijd

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Bijgewerkt: 17 januari 2022

Ook in het schooljaar 2021/2022 ziet het onderwijs er anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor ProDemos.

Programma’s in Den Haag

Eind november hadden de Eerste en Tweede Kamer al aangegeven geen scholieren te kunnen ontvangen onder de huidige omstandigheden. Scholen met geboekte Haagse programma’s zijn toen gecontacteerd. Sinds de laatste pesconferentie (d.d. 14 januari 2022) bieden we weer een alternatief programma, zonder bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer, aan in politiek Den Haag Heb je een programma op de planning staan dat niet zoals geboekt door kan gaan, dan nemen wij natuurlijk contact met je op.

Programma’s op gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken en Fort De Bilt

Afhankelijk van de betreffende partnerorganisatie kunnen deze programma’s vanaf 17 januari weer plaatsvinden. Het kan echter zo zijn dat een gemeentehuis, provinciehuis of rechtbank vanwege de coronamaatregelen geen bezoek toelaat. In dat geval nemen we natuurlijk contact met je op over je boeking.

Tip: Bekijk ons alternatieve online aanbod. Een zitting van de rechtbank bijwonen kan bijvoorbeeld vaak ook online.

Gastlessen op scholen

We verzorgen weer gastlessen op school! In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen kun je onze speciale verkiezingsgastles boeken. Daarnaast verzorgen we ook nog steeds online gastlessen en je kunt natuurlijk gebruik maken van ons gratis lesmateriaal.

Online programma’s

ProDemos heeft verschillende online gastlessen ontwikkeld. Zo helpen we jou bij het geven van hybride of volledig online onderwijs. Tijdens deze gastlessen behandelt een van onze gastdocenten het door jou gekozen thema via Teams. In de periode van 17 januari tot 16 maart bieden we een speciale verkiezingsgastles aan over de gemeenteraadsverkiezingen.

Buiten de verkiezingsperiode kun je ook onze andere online gastlessen aanvragen, zoals de online versies van de gastles Belastingbazen of de gastles Grondrechten.

Meer informatie over onze online programma’s (Let goed op het onderwijsniveau)

Contact met scholen

Bij wijzigingen en annuleringen informeert ProDemos de scholen die het betreft via mail en door te bellen.

De overheidsmaatregelen kunnen op ieder moment tot wijzigingen leiden. Wij proberen daarover alle betrokkenen zo snel en volledig mogelijk informatie te geven. Wij hopen op jullie begrip.

Indien ProDemos het programma vanwege een nieuwe sluiting moet annuleren, worden er uiteraard geen annuleringskosten in rekening gebracht.


Deelnemersprotocol Politiek Den Haag voor Scholen

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geldt voor deelnemers aan onze (fysieke) educatieve programma’s onderstaand deelnemersprotocol. We volgen de algemene richtlijnen en protocollen van het RIVM, de Veiligheidsregio en de VO-raad om de gezondheid van zowel deelnemers als werknemers van ProDemos te beschermen.  Wij vragen onze deelnemers (docent/begeleiders én hun leerlingen) kennis te nemen van...

Lees meer »

Lestips & tools tijdens corona

Graag willen we docenten in deze tijd een handje helpen. Daarom hebben we tips voor educatieve programma’s, werkvormen en websites op een rij gezet. Zo kun je ook nú gemakkelijk aan de slag met de thema’s democratie, rechtsstaat en rechtspraak. (Scroll naar beneden voor groep 7 en 8.) Voortgezet onderwijs...

Lees meer »