Huis voor democratie en rechtsstaat

Educatief aanbod in coronatijd

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Bijgewerkt: 29 november 2021

Ook in het schooljaar 2021/2022 ziet het onderwijs er anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor ProDemos.

Programma’s in Den Haag

Helaas kunnen we op dit moment niet met schoolklassen naar de Eerste en Tweede Kamer. Hierdoor kunnen reeds geboekte programma’s niet als zodanig doorgaan. Heb je een programma op de planning staan dat niet door kan gaan, dan nemen wij natuurlijk contact met je op.

Wanneer onze programma’s weer doorgaan gelden onderstaande punten:

Tip: Bekijk ons alternatieve online aanbod.


Programma’s op gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken en Fort De Bilt

Wanneer gemeenten, provincies en rechtbanken dit toelaten voeren we programma’s uit ‘op locatie’. Je kunt hiervoor gewoon een programma boeken en hoort vervolgens van onze planning of dit doorgang kan vinden.


Gastlessen op scholen

We komen weer langs op scholen voor onze gratis gastlessen en het nieuwe programma Parlement op School! Daarnaast verzorgen we ook nog steeds online gastlessen en kun je natuurlijk gebruik maken van ons gratis lesmateriaal.


Contact met scholen

Bij wijzigingen en annuleringen informeert ProDemos de scholen die het betreft via mail en door te bellen.

De overheidsmaatregelen kunnen op ieder moment tot wijzigingen leiden. Wij proberen daarover alle betrokkenen zo snel en volledig mogelijk informatie te geven. Wij hopen op jullie begrip.

Indien ProDemos het programma vanwege een nieuwe sluiting moet annuleren, worden er uiteraard geen annuleringskosten in rekening gebracht.


Deelnemersprotocol Politiek Den Haag voor Scholen

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geldt voor deelnemers aan onze (fysieke) educatieve programma’s onderstaand deelnemersprotocol. We volgen de algemene richtlijnen en protocollen van het RIVM, de Veiligheidsregio en de VO-raad om de gezondheid van zowel deelnemers als werknemers van ProDemos te beschermen.  Wij vragen onze deelnemers (docent/begeleiders én hun leerlingen) kennis te nemen van...

Lees meer »

Lestips & tools tijdens corona

Graag willen we docenten in deze tijd een handje helpen. Daarom hebben we tips voor educatieve programma’s, werkvormen en websites op een rij gezet. Zo kun je ook nú gemakkelijk aan de slag met de thema’s democratie, rechtsstaat en rechtspraak. (Scroll naar beneden voor groep 7 en 8.) Voortgezet onderwijs...

Lees meer »

Coronamelding

De Tweede Kamer heeft besloten de komende tijd geen groepen meer toe te laten. Dat heeft consequenties voor onze Haagse programma's.
Lees meer