Huis voor democratie en rechtsstaat

Educatief aanbod in coronatijd

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Bijgewerkt: 2 september 2021

Ook in het schooljaar 2021/2022 ziet het onderwijs er anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor ProDemos.

Programma’s in Den Haag

  • Op dinsdag 1 juni is de inschrijving voor de eerste helft van het schooljaar ’21/’22 geopend. Let op: in deze eerste helft ontvangen we alleen vo-scholen en vso-leerlingen met het uitstroomprofiel vervolgonderwijs in Den Haag.
  • Vanaf dinsdag 12 oktober kun je je inschrijven voor de programma’s vanaf januari 2022. Dan kunnen ook praktijkscholen, andere vso-leerlingen (uitstroomprofiel arbeid en slechthorende leerlingen), mbo’s en lerarenopleidingen langskomen in politiek Den Haag.
    Update 11 oktober 2021: Helaas is er enige onduidelijkheid ontstaan of mbo-studenten en studenten van lerarenopleidingen dit schooljaar onze programma’s naar de Tweede Kamer mogen volgen. We roepen docenten wel op om alvast een aanvraag in te dienen, maar we kunnen nog niet garanderen dat we deze aanvragen kunnen toewijzen. Hier krijg je na je aanvraag zo snel mogelijk bericht over.
  • Er geldt een deelnemersprotocol voor leerlingen en begeleiders.
  • Er geldt een registratie- en identificatieplicht voor alle programma’s waarbij een bezoek wordt gebracht aan de Tweede Kamer.

Tip: Bekijk ons alternatieve online aanbod.


Programma’s op gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken en Fort De Bilt

Onze programma’s op Fort de Bilt zijn vanaf 19 mei weer van start gegaan. Op maandag 7 juni zijn wij ook gestart met de programma’s op locatie voor het voortgezet en primair onderwijs. In het schooljaar 2021/2022 bieden we ook weer programma’s aan voor het mbo.


Gastlessen op scholen

Vanaf maandag 7 juni kunnen we weer langskomen op vo-scholen. In het schooljaar 2021/2022 komen we ook weer langs op mbo-instellingen. We verzorgen daarnaast ook nog steeds online gastlessen en je kunt natuurlijk gebruik maken van ons gratis lesmateriaal.


Contact met scholen

Bij wijzigingen en annuleringen informeert ProDemos de scholen die het betreft via mail en door te bellen.

De overheidsmaatregelen kunnen op ieder moment tot wijzigingen leiden. Wij proberen daarover alle betrokkenen zo snel en volledig mogelijk informatie te geven. Wij hopen op jullie begrip.

Indien ProDemos het programma vanwege een nieuwe sluiting moet annuleren, worden er uiteraard geen annuleringskosten in rekening gebracht.


Deelnemersprotocol Politiek Den Haag voor Scholen

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geldt voor deelnemers aan onze (fysieke) educatieve programma’s onderstaand deelnemersprotocol. We volgen de algemene richtlijnen en protocollen van het RIVM, de Veiligheidsregio en de VO-raad om de gezondheid van zowel deelnemers als werknemers van ProDemos te beschermen.  Wij vragen onze deelnemers (docent/begeleiders én hun leerlingen) kennis te nemen van...

Lees meer »

Lestips & tools tijdens corona

Graag willen we docenten in deze tijd een handje helpen. Daarom hebben we tips voor educatieve programma’s, werkvormen en websites op een rij gezet. Zo kun je ook nú gemakkelijk aan de slag met de thema’s democratie, rechtsstaat en rechtspraak. (Scroll naar beneden voor groep 7 en 8.) Voortgezet onderwijs...

Lees meer »