Aanmeldformulier standhouders & workshopgevers

Op vrijdag 12 april 2024 organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer. Doorgaans komen zo’n 400 docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap (vmbo/havo/vwo/mbo) naar deze vakconferentie om lezingen en workshops te volgen, kennis te nemen van nieuwe lesmethoden, vakgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.   

De Docentendag wordt gehouden in de Grote Kerk in Den Haag (grote-kerk.nl). De lezingen, workshops en excursies vinden plaats in de Grote Kerk, bij ProDemos en bij verschillende Haagse instellingen. Wij nodigen je van harte uit om jouw organisatie aan te melden voor een stand op de informatiemarkt of je op te geven om een workshop te geven.   

Tijdschema (onder voorbehoud)

 • 07.30 – 09.00 uur:   Opbouw informatiemarkt    
 • 09.00 – 10.00 uur:   Inloop en informatiemarkt    
 • 10:00 – 11.15 uur:   Plenair ochtendprogramma  
 • 11.15 – 12.00 uur:   Koffiepauze & informatiemarkt   
 • 12.00 – 13.15 uur:   Ronde 1 lezingen & workshops   
 • 13.15 – 14.15 uur:   Lunch & informatiemarkt   
 • 14.15 – 15.30 uur:   Ronde 2 lezingen & workshops   
 • 14.15 – 15.15 uur:   Afbouw informatiemarkt   
 • 15.30 – 16.00 uur:   Korte pauze   
 • 16.00 – 16.45 uur:   Plenaire afsluiting   
 • 16.45 – 17.45 uur:   Borrel   

De stands worden geplaatst in de kerkzaal van de Grote Kerk. Docenten bezoeken de informatiemarkt gedurende de inloop, pauze en lunch.   

Standhouders en workshopgevers zijn van harte welkom om de openingslezing bij te wonen. Standhouders en workshopgevers die de hele dag aanwezig willen zijn, kunnen een ticket kopen met korting. In januari 2024 gaat de inschrijving voor deelnemers open en kun je je hiervoor aanmelden. Vink de NVLM lidmaatschaps-korting aan en vermeld in de opmerkingen dat je een standhouder of workshopgever bent.   

Stands

Op de informatiemarkt kun je gebruik maken van 3 soorten stands:   

 1. Kleine stand: één afgerokte tafel of lege plek (afmeting 1,60 x 0,80 meter). De kosten hiervoor bedragen € 350,- (inclusief lunch voor 2 standhouders) 
 2. Middelgrote stand: standruimte van 3,20 bij 0,80 meter. U kunt deze ruimte met uw eigen stand vullen, of met twee afgerokte tafels (van 1,60 x 0,80 meter). De kosten hiervoor bedragen € 700,- (inclusief lunch voor 4 standhouders)  
 3. Grote stand: standruimte van 4,80 bij 0,80 meter. U kunt deze ruimte met uw eigen stand vullen, of met drie afgerokte tafels (van 1,60 x 0,80 meter). De kosten hiervoor bedragen €1.050,- (inclusief lunch voor 6 standhouders) 

Indien je de stand met meer dan twee (optie 1), vier (optie 2) of zes (optie 3) mensen wilt bemensen, vragen wij hiervoor een vergoeding van € 40,- per persoon. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Internet en stroom

Er is in de Grote Kerk een wifi-verbinding beschikbaar. De gebruiksmogelijkheden daarvan zijn beperkt; er is bijvoorbeeld geen capaciteit om films te streamen via de internetverbinding. Voor elke standhouder die stroom nodig heeft, moet een speciaal stroompunt worden aangelegd. Als je aangeeft stroom nodig te hebben, worden hiervoor kosten (€ 65,- ex. btw) in rekening gebracht.   

Mocht je via ons extra materialen willen huren, vermeld dit dan in het aanmeldformulier. We bespreken dan of dit mogelijk is en wat de kosten hiervan zijn.   

Aanmelden voor standruimte

Je kunt via dit aanmeldformulier aangeven dat je met een stand wilt deelnemen. Aanmelden voor een stand kan tot uiterlijk 1 oktober.

Workshops

Heb je als organisatie (ook) een workshop (max. 75 minuten) die je graag zou verzorgen op de Docentendag Maatschappijleer? Ook daarvoor kun je je vanaf nu aanmelden. Wij nemen de aanmeldingen in behandeling en beoordelen deze op een aantal punten. We vinden het met name belangrijk dat de deelnemende docenten actief aan de slag gaan in de workshops en het geleerde ook eenvoudig kunnen toepassen in hun lespraktijk. 

Aanmelden voor een workshop

Je kunt via dit aanmeldformulier aangeven dat je een workshop wilt verzorgen. Aanmelden voor een workshop kan tot uiterlijk 1 oktober.

Toekenning standruimte en/of workshop

We streven naar een gevarieerde informatiemarkt en workshopprogramma met aandacht voor de verschillende doelgroepen op het evenement en voor de diverse onderwerpen binnen maatschappijleer en burgerschap. Je hoort uiterlijk eind november of jouw organisatie een plaats voor een stand toegekend krijg en/of een workshop mag geven. Je organisatie ontvangt dan ook meer praktische informatie en wordt − met een door jou geschreven promotietekst − opgenomen in het programma. Deze wordt half januari op onze website geplaatst.

Contact

Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op door te mailen naar docentendag@prodemos.nl of te bellen met 070 – 75 70 200.