Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor groepen

Voor groepen

Groepsboekingen

Groepen kunnen op een aantal manieren deelnemen aan onze rondleidingen, afhankelijk van de grootte van de groep:

  • Aansluiten bij een reguliere rondleiding: Reserveer uw plaatsen via het online reserveringssysteem.
  • Privérondleiding: U koopt alle plaatsen op van een rondleiding waar nog niemand voor heeft gereserveerd via het online reserveringssysteem.
  • Programma op maat: Heeft u een verzoek buiten de reguliere rondleidingen om, bijvoorbeeld bij groepen groter dan 30 personen, neem dan contact met ons op via: opmaat@prodemos.nl.

Lees verder »

Voor maatschappelijke organisaties

ProDemos schuift aan!

ProDemos organiseert gratis informatiebijeenkomsten in het hele land, onder de noemer ‘ProDemos schuift aan’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die de politiek en de rechtspraak misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten.

De bijeenkomsten zijn gratis aan te vragen door maatschappelijke organisaties en verenigingen.

Lees verder »

Vragen?

Lees onze meestgestelde vragen!

BvV Rondleiding 35

For international professionals

Introduction to Dutch politics

All you ever wanted to know about Dutch political culture.

Our presentation and tour have been designed specially for international professionals who are interested in the system of governance in the Netherlands. We offer an engaging introduction to the political system, as well as a glimpse into the political culture in the Netherlands.

More information »

Voor blinden en slechtzienden

Een rondleiding met gevoel

Tijdens de speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden wordt extra beeldend verteld over de gebouwen op het Binnenhof en gaan we naar de audiomaquette: een interactieve maquette waarmee blinden en slechtzienden kunnen voelen hoe de Tweede Kamer in elkaar zit en bijpassende geluidsfragmenten kunnen beluisteren.
Audiomaquette-Tweede-Kamer-330

Lees verder »

Voor scholen

Gratis met de klas naar politiek Den Haag

Speciaal voor scholen biedt ProDemos Binnenhof gratis educatieve dagprogramma’s aan op en rond het Binnenhof.

Er zijn programma’s voor alle onderwijsniveaus:

  • havo/vwo
  • vmbo
  • mbo
  • praktijkscholen
  • basisscholen
  • docentenopleidingen

Lees verder »

Voor studenten

Studentenprogramma Politiek in Vogelvlucht

Ben je student en wil je meer weten over de Nederlandse politiek? Eens een kijkje nemen in de Tweede Kamer en de Ridderzaal? De gebouwen op het Binnenhof beter leren kennen? Boek dan het speciale studentenprogramma bij ProDemos.

Na de rondleiding ga je zélf de politiek in met het formatiespel. In dit spel staan onderhandelen en politieke standpunten centraal. Hoe kunnen mensen met verschillende politieke opvattingen toch samen regeren? Samenwerking is essentieel om te kunnen winnen!

Lees verder »

Voor Nieuwe Nederlanders

Gratis programma: Politiek in Vogelvlucht

Hoe werkt een democratie? Wat is een rechtsstaat? Voor mensen die niet zijn opgegroeid in een democratie of er weinig over hebben geleerd zijn dat geen makkelijke vragen.

Speciaal voor inburgeraars en Nieuwe Nederlanders organiseert ProDemos in het hart van politiek Den Haag het gratis programma Politiek in Vogelvlucht. In een paar uur tijd beleven deelnemers de democratie aan den lijve en bezoeken ze belangrijke plekken als de Ridderzaal of de Tweede Kamer.

Lees verder »

Voor geïnteresseerden in Europa

Vraag een gratis informatiebijeenkomst aan!

Wilt u meer weten over de Europese Unie? Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag organiseert gratis gastlessen en informatiebijeenkomsten over de Europese Unie. Wilt u ook zo’n bijeenkomst organiseren? Nodig EDIC Den Haag dan bij u uit.

Lees verder »