Huis voor democratie en rechtsstaat

Help mee met de StemWijzer!

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 maken we weer een StemWijzer. De StemWijzer wordt meestal door heel veel mensen gebruikt. Daarom willen we dat er in de StemWijzer voor alle mensen onderwerpen staan die zij echt belangrijk vinden. Wil jij ons daarbij helpen?  

Kiezerspanel  

We zoeken namelijk mensen voor ons kiezerspanel. Met de mensen in het kiezerspanel willen we bespreken wat de belangrijkste vragen zijn waar de politieke partijen antwoord op moeten geven. Wat zijn volgens jou bijvoorbeeld de grootste problemen op het gebied van de zorg? Wat zou daarin moeten veranderen (of juist blijven zoals het is? Is dat de hoogte van de premie? Of het loon van verpleegkundigen? De marktwerking in de zorg? Het functioneren van de GGD’s? Iets heel anders? Ook voor alle andere onderwerpen willen we dat graag horen.   

Hoe werkt het?  

Op drie avonden in november (9, 11 en 17 november) houden we online gesprekken met het panel. De gesprekken duren twee uur en beginnen om 19:30 uur. Je hoeft maar bij één van deze drie gesprekken aanwezig te zijn. Je kunt vanuit huis deelnemen, als je tenminste een stabiele internetverbinding hebt (in een kamer zonder lawaai). Een gespreksleider van ProDemos zorgt dat iedereen aan het woord komt. Het is niet de bedoeling om met elkaar te gaan discussiëren, we willen vooral horen waar het voor jou en de andere deelnemers echt om gaat.   

Hoe kun je je aanmelden?  

Aanmelden kan met dit online formulier. We vragen daarin persoonlijke gegevens van jou. We willen namelijk graag dat er mensen met verschillende achtergronden meedoen. Je kunt aankruisen over welke thema’s je ideeën hebt die je wilt delen. Je ziet ook meteen op welke avond jouw thema behandeld wordt.   

Nu aanmelden –>

Uiterlijk 30 oktober krijg je een mail waarin staat of je geselecteerd bent om deel te nemen. En als je geselecteerd bent, krijg je nog een mail met meer uitleg over de avond.   

Graag tot snel!  

Ons privacystatement is hier te vinden: www.prodemos.nl/kiezerspanel/privacy 

Heb je vragen hierover? Mail met stemwijzer@prodemos.nl