Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos schuift aan: Verkiezingsspecial

Foto Marjolein Jense

Op 21 november 2018 zijn er herindelingsverkiezingen in de (nieuwe) gemeenten: Groningen, Hoeksche Waard, Het Hogeland, Westerkwartier, Noardeast-Fryslân, Haarlemmermeer, West Betuwe, Molenlanden, Noordwijk, Altena, Beekdaelen en Vijfheerenlanden.

Informatiebijeenkomsten over de herindelingsverkiezingen 2018

Om mensen beter voor te bereiden op deze verkiezingen, begeleidt ProDemos informatiebijeenkomsten.

Voor wie?
Met onze informatiebijeenkomsten proberen we vooral die mensen te bereiken die geen vertrouwen hebben in de overheid en/of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. We willen dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Let op: voor mbo’ers die voor het eerst mogen stemmen (first time voters) hebben we een apart aanbod: aanbod voor First time Voters en voor mensen met een licht verstandelijk beperking hebben we het programma:  ‘Stem jij ook?

Nodig ons uit! (het is gratis)
Werkt u voor een maatschappelijke organisatie of vereniging die deze doelgroep bereikt, nodig ons dan uit! Eerder hielden we bijvoorbeeld bijeenkomsten bij Resto VanHarte, Stichting Lezen en Schrijven, dialooggroepen, moskeestichtingen, vrouwenverenigingen en het Leger des Heils.

Praktische informatie

 • De bijeenkomsten kunnen in iedere plaats in Nederland plaatsvinden.
 • Het programma duurt maximaal 2 uur.
 • Het programma is geschikt voor minimaal 15 en maximaal 50 aanwezigen. Indien u meer aanwezigen verwacht, is een aangepast programma mogelijk. Neem dan contact met ons op.

Wat doet ProDemos?

 • ProDemos zorgt voor de begeleider van de bijeenkomst (de moderator).
 • De moderator verzorgt het inhoudelijke programma.
 • ProDemos levert een concept-uitnodiging voor politici.

ProDemos doet dit allemaal gratis. We organiseren maximaal honderd bijeenkomsten, verspreid over het hele land. Wees er snel bij. Op = op.

Wat verwachten we van u?

 • U bent de gastheer/-vrouw.
 • U regelt een geschikte locatie en verzorgt de catering (koffie/thee).
 • U zorgt dat er een goed werkende beamer, laptop (en indien nodig een geluidsversterker) aanwezig is.
 • U nodigt één of meerdere lokale politici uit voor de bijeenkomst. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanwezigheid van een politicus. ProDemos levert hiervoor een concept uitnodiging.
 • U nodigt de gasten uit voor de bijeenkomst. ProDemos levert promotiemateriaal hiervoor, waar u zelf de datum, tijd en locatie op in kunt vullen en kunt laten drukken. 

Inschrijven

U kunt een bijeenkomst aanvragen in het ProDemos reserveringssysteem onder de kop ProDemos speciale evenementen en dan ProDemos schuift aan: Verkiezingsspecial.

Binnen tien dagen laten we u weten of uw aanvraag wordt toegewezen. In het uitzonderlijk geval dat de aanvraag wordt afgewezen omdat er geen moderator beschikbaar is, nemen we contact op voor een nieuwe uitvoeringsdatum.

Als u uw aanvraag heeft afgerond krijgt u meteen een bevestiging. Mocht u die niet ontvangen, dan is er iets mis gegaan. Probeer het dan nog eens, of neem contact met ons op.

Of doe het zelf

Als u zelf ervaring heeft in lesgeven, kunt u de bijeenkomst ook zelf verzorgen. We stellen onze materialen en handleidingen gratis beschikbaar.

U kunt ook posters, flyers, uitnodigingen en social media uitingen op maat maken om uw bijeenkomst te promoten:

Meer informatie

Neem voor meer informatie en/of vragen contact op met Jelmer van der Zee of Sedi van Loon