Huis voor democratie en rechtsstaat

StickerStemWijzer voor uw gemeente

De StickerStemWijzer is uw Stemwijzer in het groot: fysiek aanwezig op grote doeken en te gebruiken door verschillende mensen tegelijkertijd. Door het plakken van rode en groene stickers bij de stellingen ontstaan spontaan discussies.

Live ‘politieke barometer’ bij bijeenkomsten

De StickerStemWijzer is een levendige, laagdrempelige manier om jong en oud bekend te maken met de actuele thema’s die in uw gemeente spelen. De deelnemers raken met elkaar in gesprek, vormen hun eigen mening en ontdekken met welke politieke partijen zij het meest overeenstemmen.

De met stickers beplakte doeken geven in een oogopslag een goed beeld van de mening van inwoners over de belangrijkste verkiezingsthema’s in uw gemeente.

De StickerStemWijzer is een aantrekkelijk programmaonderdeel bij verkiezingsbijeenkomsten, debatavonden en andere evenementen. Ook kunt u de installatie voor langere tijd inzetten, bijvoorbeeld in de hal van uw gemeentehuis.

Hoe werkt de StickerStemWijzer?

De StickerStemWijzer is een StemWijzer die je kunt aanraken: de stellingen zijn afgedrukt op grote doeken. Deze speciale StemWijzer bestaat uit drie grote zeildoeken waarop de stellingen uit de gemeentelijke StemWijzer zijn afgedrukt. Bezoekers lopen langs de doeken en plakken rode (oneens) en groene (eens) stickers bij de stellingen. Zo ontstaan spontaan discussies! Aan het eind krijgen de deelnemers hun persoonlijke uitslag.

Meer informatie

Mail bij vragen naar Jelmer van der Zee: j.vanderzee@prodemos.nl.