Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb)

Onder de titel ‘Stem jij ook?’ biedt ProDemos informatie over de verkiezingen, speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er een website met informatie over stemmen en verkiezingen, er is een verkiezingskrant, informatiebijeenkomsten en er is ook een toolbox voor begeleiders van mensen met lvb die zelf een bijeenkomst willen organiseren.

Hieronder lees je meer over het aanbod voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Website stemjijook.nu

De website stemjijook.nu is zowel voor mensen die zelf een licht verstandelijke beperking hebben, als voor de professionals die met deze mensen werken. Op de website wordt op een laagdrempelige manier uitleg gegeven over de aanstaande verkiezingen, o.a. met korte filmpjes en instructies.

Informatiebijeenkomsten

In april en mei 2019 kan ProDemos door heel Nederland informatiebijeenkomsten komen houden voor kiesgerechtigden met een licht verstandelijke beperking.

Wilt u graag dat we bij uw instelling langskomen, doe dan snel een aanvraag! Lees meer over deze bijeenkomsten

Stem jij ook?-verkiezingskrant

De Stem jij ook-verkiezingskrant is een krant over de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei 2019. Een krant in simpele taal en met heldere illustraties. De krant is speciaal gemaakt voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

In deze verkiezingskrant vindt u informatie over:

  • Waarom is stemmen belangrijk?
  • Waarover gaat de Europese Unie?
  • Hoe moet ik stemmen?

De kranten kunnen gratis besteld worden in pakketten van 25 stuks.
Bij elk pakket is ook een A2-poster toegevoegd met uitleg over hoe je kunt stemmen.

Stem jij ook?-toolbox

Op de website www.stemjijook.nu komt binnenkort een toolbox te staan. Hiermee kun je zelf een bijeenkomst organiseren om mensen met een licht verstandelijke beperking op een leuke en interactieve manier te informeren over de Europese verkiezingen.