Huis voor democratie en rechtsstaat

Arrondissement Amsterdam

Bericht van de rechtbank Amsterdam:
Tot en met eind december 2020 is het niet mogelijk om een groepsbezoek te reserveren. Vanwege het coronavirus proberen wij uit voorzorg het aantal bezoekers in onze rechtbank te beperken.
Gastlessen op school kunnen wel worden aangevraagd. 
  1. Een gratis gastles op school Vraag een gratis gastles op school hier aan.

ProDemos werkt samen met de rechtbank Amsterdam in het aanbod van voorlichtingsbijeenkomsten.

Voor leerlingen van het voortgezet en middelbaar onderwijs (vmbo, havo, vwo, praktijkonderwijs en mbo) organiseert de rechtbank speciale bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vormen een combinatie van voorlichting door een rechter, het bezoeken van een strafzaak en een nabespreking.

Deze bijeenkomsten duren 3 uur en worden georganiseerd op maandagochtend en woensdagmiddag.

De grootte van de groep is minimaal 15 personen en maximaal 20 personen. In verband met de voorlichting die wordt gegeven door een medewerker van de rechtbank en de beperkte ruimte in de zittingszalen worden strikt het minimaal en maximaal aantal leerlingen per groep aangehouden.

Een voorlichtingsbijeenkomst kunt u hier aanvragen.

Let op: leerlingen van het voortgezet en middelbaar onderwijs kunnen als groep alleen in deze vorm de rechtbank bezoeken.

Bent u docent op een basisschool? Dan raden wij u de mogelijkheid aan om hier een gastles van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel aan te vragen

Voor overige groepen dient u te kijken op de website van de rechtbank Amsterdam.

Voorbereidend lesmateriaal

Ter voorbereiding aan het bezoek aan de rechtbank kunt u lesmateriaal vinden in onze zoekmachine voor lesmateriaal: www.prodemos.nl/leren.
Tip: klik in die zoekfunctie de categorie rechtsstaat of rechtspraak aan, of het onderwerp grondrechten.