Huis voor democratie en rechtsstaat

Inburgeraars en nieuwe Nederlanders

Een belangrijk onderdeel van de inburgering van nieuwe Nederlanders is dat zij de basisprincipes van de Nederlandse democratie en rechtsstaat leren kennen. ProDemos heeft verschillende programma’s om de Nederlandse democratie en rechtsstaat uit te leggen aan inburgeraars en nieuwe Nederlanders:

Politiek voor nieuwe Nederlanders (mbo)

Speciaal voor mbo-klassen met inburgeraars en nieuwe Nederlanders organiseert ProDemos in het hart van politiek Den Haag het programma Politiek voor nieuwe Nederlanders. In een paar uur tijd beleven deelnemers de democratie aan den lijve en bezoeken ze de Tweede Kamer.

Lees meer »

Democracity voor nieuwe Nederlanders

Statushouders en inburgeraars hebben vaak geen ervaring met democratische besluitvorming en een systeem van volksvertegenwoordiging. In dit rollenspel kruipen ze in de huid van raadsleden en bouwen ze een fictieve stad. Zo maken ze kennis met de lokale democratie.

Lees meer »

Workshop Grondrechten (voor nieuwe Nederlanders)

Werk je met nieuwe Nederlanders en inburgeraars? Voor hen heeft ProDemos een workshop over grondrechten. Deze workshop kan zowel online als fysiek worden aangeboden. Waar gaat deze workshop over? De grondwet is het fundament van onze democratische rechtsstaat. Welke grondrechten en vrijheden staan er eigenlijk in die grondwet? En wanneer...

Lees meer »