Huis voor democratie en rechtsstaat

Zomer- en HerfstRaad

ProDemos organiseert regelmatig een trainingsprogramma voor raadsleden om hen te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Sinds 2019 doen we dat in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

In de zomer van 2019 organiseerden we met hen al de ZomerRaad. Op 23 oktober 2019 volgde de Herfstraad, met inspirerende lezingen en trainingen om kennis en vaardigheden te optimaliseren. De programma’s zijn geschikt voor zowel nieuwe raadsleden als ‘oude rotten’.

Uitgangspunt van de Zomer- en HerfstRaad is dat praktijkervaring de beste leermeester is. De bijeenkomsten worden daarom geleid door ervaringsdeskundigen. Uitwisseling van ervaringen vormt tevens een belangrijk onderdeel.

Zomerraad 2020 online

De Zomerraad van 2020 wordt online gehouden op 18 augustus van 10:30 – 14:30. Er is een half uur pauze. Sprekers zijn Han Warmelink (raadslid in de gemeente Westerkwartier voor GroenLinks en o.a. voormalig hoofddocent Staatsrecht) en Marianne Kock (ondernemer, 10 jaar gemeenteraadslid voor de PvdA in Doetinchem en ontwikkelaar van de workshop ‘De raad aan het stuur‘).

Bekijk het programma en meld je aan via onze agenda.

Meer informatie

Neem bij vragen contact op met Nanette Kistemaker door te mailen naar n.kistemaker@prodemos.nl.

Logo Nederlandse Vereniging voor Raadsleden voor Zomerraad