Huis voor democratie en rechtsstaat

Een StemWijzer voor jouw gemeente

Vacature projectleider StemWijzer

Natuurlijk wil jouw gemeente dat op woensdag 16 maart 2022 zoveel mogelijk inwoners hun stem uitbrengen, en dat ze daarbij goed op de hoogte zijn van wat er speelt. Met een eigen StemWijzer van ProDemos zijn de inwoners van jouw gemeente gegarandeerd voorzien van toegang tot laagdrempelige informatie. En dat helpt!

Objectieve informatie

Gebrek aan kennis over lokale onderwerpen, standpunten en partijen is voor veel mensen een reden om niet te gaan stemmen. Met een gemeentelijke StemWijzer zorg je ervoor dat die informatie wél voor hen beschikbaar is. We organiseren een workshop met de politieke partijen en duiken in de verkiezingsprogramma’s om onderwerpen op te halen. Vervolgens zorgen we voor de vertaalslag naar concrete, begrijpelijke stellingen. De antwoorden en toelichtingen van de partijen worden door ons gecheckt.

StemWijzer is de bekendste, toegankelijkste en meest gebruikte stemhulp

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 werd de StemWijzer ruim 7,8 miljoen keer volledig ingevuld. Ook bij lokale verkiezingen rekenen mensen er vaak op dat er een StemWijzer voor hen is. Het is de bekendste en meest gebruikte stemhulp, en bovendien volledig toegankelijk. 

Nieuw: gratis speciale verkiezingswebsite

Dit jaar krijgen gemeenten die de StemWijzer aanschaffen er gratis een verkiezingswebsite bij, met informatie over het verkiezingsproces en een tool om stembureaus in de buurt te vinden. We vertellen u er graag meer over.

Meer informatie

Lees in de brochure meer over de planning, de procedure, de prijs én alle goede redenen om bij de gemeenteraadsverkiezingen ook in jouw gemeente de StemWijzer in te zetten. Heb je nog aanvullende vragen, dan beantwoorden we die natuurlijk graag.

Is er bij jou in de gemeente interesse voor de StemWijzer, neem dan contact op met Matthijs van Tuijl, via stemwijzer@prodemos.nl. Hij gaat er graag met je over in gesprek!