Huis voor democratie en rechtsstaat

Gastles over provincie & gemeente (in Gelderland en Overijssel)

Onder begeleiding van ProDemos verzorgen een Statenlid en raadslid een gastles bij jou in de klas. Het verschil tussen de provincie en de gemeente is voor jongeren vaak lastig, maar door beide politici tegelijkertijd te ontvangen wordt het verschil zichtbaar. Aan het einde van de les kennen jouw leerlingen het verschil tussen gemeente en provincie, ze weten wat de rol is van een volksvertegenwoordiger en hoe een politiek besluit genomen wordt.

 • Duur
  1 uur
 • Niveau
  HAVO / VWO, MBO, VMBO
 • Locatie
  Op school

Nu Boeken

Deze gastles maakt onderdeel uit van de provincieprogramma’s Jong Gelderland kiest! en Jong Overijssel doet mee. Deze programma’s zijn door de provincies Gelderland en Overijssel opgezet om jongeren bij de democratie te betrekken.

De gastlessen zijn opgebouwd uit interactieve werkvormen en worden op maat uitgevoerd voor de onderwijsniveaus vmbo, havo/vwo en mbo, zodat het  programma gegarandeerd aansluit bij de belevingswereld van jouw leerlingen.

 • Deze gastles is alleen aan te vragen voor scholen in de provincies Gelderland en Overijssel.
 • Kies voor ‘Gastles provincie Gelderland’ of voor ‘Gastles provincie Overijssel’.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Jelmer van der Zee.

Coronamelding

Geen fysieke activiteiten t/m 16 mei 2021, en tot de zomer definitief geen Haagse schoolprogramma's. Online programma's zijn wel mogelijk.
Bekijk het actuele aanbod