Huis voor democratie en rechtsstaat

Medewerkers

U vindt hier een overzicht van alle mensen die bij ProDemos werken. Omdat we op vele vlakken actief zijn, bestaat de organisatie uit verschillende afdelingen:

ProDemos Binnenhof voor bezoekers

Gevel-ProDemos-250_small.jpgProDemos Binnenhof organiseert rondleidingen door de Ridderzaal, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Ook kunt u er terecht voor stadswandelingen door politiek Den Haag.

Lees meer

ProDemos Binnenhof voor scholen

DHTfoto_small.jpgAlle begeleiders van ProDemos Binnenhof. Zij begeleiden en coördineren de educatieve dagprogramma’s van ProDemos Binnenhof voor Scholen, die ProDemos gratis aanbiedt aan maximaal 36 schoolklassen per dag.

Lees meer

Begeleiders Op Locatie

gastles-overrijssel_small.jpgDe gastdocenten van ProDemos werken door heel Nederland. Van Limburg tot Texel komen ze naar scholen, gemeente- en provinciehuizen en rechtbanken om daar lessen te geven over democratie en rechtsstaat.

Lees meer

Educatie

ITMbord_small.jpgAlle medewerkers van de Educatieve dienst van ProDemos. Zij ontwikkelen naast de educatieve dagprogramma’s van ProDemos Binnenhof voor scholen ook lesmateriaal en onderwijskranten.

Lees meer

Op Locatie

OpLocatieWebsite_small.jpgDe dienst Op Locatie is onvermoeibaar op pad voor het organiseren van lokale bijeenkomsten en voor de ondersteuning en begeleiding van participatieprocessen.

Lees meer

ProDemos Academie

Debat500_small.jpg

De ProDemos Academie organiseert programma’s voor volwassenen, zoals collegereeksen, cursussen, Politiek Café, de Nacht van de Dictatuur en andere evenementen. Ook verzorgt de Academie de publicaties en de informatiefunctie van ProDemos.

Lees meer

Communicatie

Nieuwsbrief-2015-3_small.pngDe afdeling Communicatie verzorgt de corporate communicatie van ProDemos. Daarnaast ondersteunt de afdeling de directie en de diensten bij de interne en externe communicatie rond de diverse producten, diensten en activiteiten van ProDemos.

Lees meer

Financiën & Personeelszaken

Vacatures_small.pngDe medewerkers van Financiën en Personeelszaken zijn onder andere verantwoordelijk voor het vacaturebeleid, de sollicitatieprocedures, de financiële administratie en de jaarlijkse begroting van ProDemos.

Lees meer

Ondersteuning

Gevel-banieren-vlag_small.jpgDe medewerkers van Ondersteuning zijn onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van de gebouwen van ProDemos in Den Haag. Daarnaast bemannen zij het secretariaat en de receptie en coördineren ze onze vele projecten.

Lees meer

Externe deskundigen

 Voor sommige van onze educatieve projecten (in rechtbanken, gemeente- en provinciehuizen) schakelen we externe deskundigen in die vanuit hun eigen ervaring kunnen uitleggen hoe politiek, democratie en het recht werkt.

Coronamelding

Geen fysieke activiteiten t/m 16 mei 2021, en tot de zomer definitief geen Haagse schoolprogramma's. Online programma's zijn wel mogelijk.
Bekijk het actuele aanbod