Huis voor democratie en rechtsstaat

Vooraankondiging: docentenreis naar Brussel

dinsdag 21 augustus 2018

Afgelopen april werd voor het eerst een studiereis naar Brussel georganiseerd. En met groot succes! Binnen 12 uur was de reis uitverkocht en reisde een groep van meer dan 40 docenten en docenten in opleiding vanuit het hele land naar Brussel. En vanwege dit succes doen we het dit najaar nog een keer.

De studiereis naar Brussel

In samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland), organiseert ProDemos de docentenreis. Deze tweedaagse studiereis vindt plaats op dinsdag 20 en woensdag 21 november 2018 en is voor docenten maatschappijleer (VO) en Burgerschap (mbo).

Tijdens deze reis komen de docenten van alles te weten over de Europese Unie, zodat zij na afloop deze nieuwe kennis over kunnen brengen aan de leerlingen!

Zo wordt er onder andere een bezoek gebracht aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden.

In april werd ook het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement) en het Huis van de Europese geschiedenis bezocht. Bovendien mocht de groep ook aanwezig zijn bij een persbriefing van de Europese Commissie.

De studiereis is volledig verzorgd, inclusief treinreis, hotelovernachting en maaltijden.
ProDemos brengt € 125,- (excl. BTW) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

Meer informatie over het programma volgt later. Houd onze website dus in de gaten!

Praktische informatie & inschrijving

  • Opening inschrijving: vanaf 11 september om 8:30 uur.
  • Beschikbare plaatsen: er zijn 30 plaatsen beschikbaar.
  • Wanneer: dinsdag 20 en woensdag 21 november 2018.

Let op: per opleiding kan 1 docent worden ingeschreven.

Sfeerimpressie studiereis april 2018

Om een indruk te krijgen van wat er afgelopen keer werd gedaan, is hieronder een klein verslag van de eerste studiereis te lezen.