Huis voor democratie en rechtsstaat

Vmbo-leerlingen geven stage in de Tweede Kamer een dikke 8

dinsdag 16 juli 2013
Twintig vmbo-leerlingen mochten in de week van 13 mei hun maatschappelijke stage lopen in de Tweede Kamer.

Vijf scholen in de buurt van Den Haag selecteerden hun politieke talentjes uit de derde klas van het vmbo. “Je moet wel politiek geïnteresseerd zijn”, zegt Sennay van het Grafisch Lyceum Rotterdam, “anders zou ik de stage niet aanraden”.

De leerlingen gaven de stage een 8,2. “Ik heb veel Kamerleden leren kennen”, aldus Danielle van het Ashram College. “En ik heb veel geleerd van de voorzitter van de Tweede Kamer”, vult Minoushka van het Stanislas College haar aan. De gesprekken met Anouchka van Miltenburg en de Kamerleden werden dan ook het hoogst gewaardeerd door de leerlingen, met respectievelijk een 8,9 en een 8,7.

Via een motie kreeg Oud-Kamerlid Jack Biskop (CDA) voor elkaar dat de Tweede Kamer een maatschappelijke stage aanbiedt. “De Tweede Kamer is er voor iedereen”, aldus Biskop. “Ook voor leerlingen uit het vmbo of leerlingen met leerproblemen”.

Onderdeel van de stage was het interviewen van politici.

De invulling van de maatschappelijke stage werd verzorgd door de Tweede Kamer en ProDemos. In oktober en in november worden er weer stages georganiseerd voor leerlingen uit het derde leerjaar van het vmbo. Interesse? Neem dan contact op met Renate van der Kuijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *