Huis voor democratie en rechtsstaat

Lees onze nieuwsbrief over verkiezingstijd 2019

dinsdag 5 maart 2019
ProDemos nieuwsbrief verkiezingstijd - een meisje stemt tijdens de Scholierenverkiezingen

Deze week ligt de ProDemos nieuwsbrief weer op de mat bij onze abonnees. De nieuwsbrief staat in het teken van verkiezingstijd. Online kun je de nieuwsbrief alvast lezen.

Verkiezingstijd

Het thema van de nieuwsbrief is verkiezingstijd, want met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de waterschappen en het Europees Parlement voor de deur, is ProDemos dit voorjaar weer door het hele land te vinden. Van school tot buurthuis van verkiezingskrant tot online stemhulp: ProDemos biedt eerste hulp bij verkiezingen.

In deze nieuwsbrief vind je onder andere:

  • Een overzicht van al onze materialen en activiteiten rondom de verkiezingen van 2019, zoals onze filmpjes over de Provinciale Staten en de waterschappen en de toolbox om zelf een bijeenkomst over verkiezingen te organiseren
  • Een verslag van de ProDemos Verkiezingsspecial in buurthuis De Mussen
  • Een interview met ProDemos-collega’s Anna Domingo en Nadja van Kessel over de cursus Politiek Actief. In 2019 maken we de cursus toegankelijker voor zoveel mogelijk mensen. Domingo en Van Kessel vertellen hoe we dat doen.
  • De 3 leukste vragen aan Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, hoofdspreker op de Docentendag Maatschappijleer
  • Een column van Devika Partiman, activist en oprichter van Stem op een Vrouw. In het ProDemos Politiek Café van februari over politieke bewegingen sprak zij een column uit over representatie en inclusiviteit.
  • Een samenvatting van de collegereeks over burgerschapsonderwijs. Op onze website kun je verslagen van voorbije colleges teruglezen of terugkijken. Je kunt de colleges ook terugluisteren via TXTradio.
  • 3 tips voor docenten om controversiële onderwerpen bespreekbaar te maken in je les.

Lees de nieuwsbrief nu online.

ProDemos nieuwsbrief verkiezingstijd - een meisje stemt tijdens de Scholierenverkiezingen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wil je de volgende nieuwsbrief thuis op de mat ontvangen? Meld je dan aan voor onze papieren nieuwsbrief. De papieren nieuwsbrief verschijnt ongeveer vijf keer per jaar.