Huis voor democratie en rechtsstaat

Uitbreiding aanbod rondleidingen in augustus

woensdag 29 juli 2020

Binnenhof ®Bart van Vliet

Half juli begonnen we weer met het verzorgen van rondleidingen naar de Ridderzaal op dinsdag, woensdag en donderdag. Dit loopt zo goed dat we nu, mede dankzij de medewerkers van de Grafelijke Zalen, ons aanbod kunnen uitbreiden!

Zo keert in augustus de Kinderrondleiding terug. Maandagochtend 3, 10 en 17 augustus kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar mee op ontdekkingstocht naar de Ridderzaal. Samen met één van onze gidsen en een speciaal koffertje vol bijzondere voorwerpen ontdekken ze de geschiedenis van het oudste gebouw van Den Haag én leren ze meer over ons politieke systeem.

Ook heeft onze afdeling Educatie gewerkt aan een zomerwandeling naar het Binnenhof en de omgeving. Tijdens deze wandeling hoor je in 75 minuten verhalen over de belangrijkste gebouwen op en rond het Binnenhof.  Heden én verleden passeren de revue. Onze gidsen nemen je mee en laten je op een andere manier kijken naar het bekendste stukje Den Haag!

Wil je écht de Ridderzaal in, dan kan dit vanaf augustus ook op de maandag. Tijdens de Binnenhof Tour bezoek je dit bijzondere gebouw van binnen en krijg je onder andere antwoord op de vraag: wat doen die hoofdjes onder het plafond?

Klik voor meer informatie en tickets op de linkjes in de tekst hierboven.

Uiteraard werken we volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo is de maximum groepsgrootte tijdens de Binnenhof Tour en de Zomerwandeling vastgezet op 14 personen. Tijdens de Kinderrondleiding kunnen maximaal 8 volwassenen en 16 kinderen mee. Dit zodat we anderhalve meter afstand tussen volwassenen kunnen garanderen.