Huis voor democratie en rechtsstaat

Volgeboekt: Docentenprogramma Brussel – 12 en 13 april 2018

maandag 22 januari 2018

ProDemos organiseert in samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland) op donderdag 12 en vrijdag 13 april 2018 een docentenprogramma (tweedaagse studiereis) voor docenten maatschappijleer, maatschappijkunde en maatschappijwetenschappen (VO) en Burgerschap (mbo).

In de lessen maatschappijleer en Burgerschap wordt vaak al aandacht aan de Europese Unie besteed op scholen, maar het blijft voor zowel leerlingen als docenten een complex thema. Het doel van de studiereis is om de Europese Unie dichterbij de belevingswereld van docenten te brengen en het kennisniveau te verhogen zodat zij nóg beter in staat zijn om les te geven over de Europese Unie en Europese besluitvorming. Tijdens de studiereis worden nieuwe inzichten geboden, bezoeken deelnemers de verschillende instituties en bespreken zij actuele Europese vraagstukken met gastsprekers.

Programma (o.v.b.)
De deelnemers bezoeken onder andere de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad en er zullen diverse gastsprekers langskomen. Let op: het programma kan enigszins aan veranderingen onderhevig zijn i.v.m. de drukke agenda’s van gastsprekers. De bezoeken aan de instituties zijn gegarandeerd.

Donderdag 12 april 2018

Ochtend Reistijd met de trein en inchecken in hotel vóór 12.00 uur
12.00 uur Start programma: verzamelen in de lobby van het hotel
Vroege middag Ontvangst Europese Commissie met lunch                                             Algemene inleiding over de Europese Unie
Late middag Bezoek aan het Europees Parlement en het Parlamentarium
Een rondleiding door het parlementaire complex en een interactieve tentoonstelling
Avond Diner in restaurant met gastsprekers
Met o.a. een Europarlementariër

 

Vrijdag 13 april 2018

9.00 uur Verzamelen in de lobby van het hotel. Vóór 9.00 uur ontbijten en uitchecken
Ochtend Bezoek Europese Raad
Rondleiding en presentatie
Middag Presentatie bij de Europese Commissie over Europees klimaatbeleid
Warme lunch bij de Europese Commissie en evaluatie programma
Late middag Bezoek Huis van de Europese Geschiedenis
Avond Gezamenlijke afsluiting en terugreis met de trein

 

Organisatie van de reis

De studiereis is volledig verzorgd, inclusief treinreis, hotelovernachting en maaltijden. Bij de aanmelding zijn een aantal zaken van belang:

  • Correcte persoonsgegevens (identiek aan de gegevens op uw identiteitsbewijs) i.v.m. de toegang tot de gebouwen van de instituties. 
  • U dient het nummer van het paspoort of identiteitsbewijs op te geven dat u meeneemt naar Brussel. Let op: Een rijbewijs telt in Brussel niet als legitimatie. 
  • Correcte factuurgegevens, de factuur kan niet meer worden gewijzigd. 
  • Het invullen van vertrek- en aankomststation is van belang i.v.m. de te boeken treintickets. Let op: De treintickets zijn zonder datum en tijd, u bent zelf verantwoordelijk voor het plannen van uw reis en het staat u vrij eerder of later van/naar Brussel af te reizen.

Kosten

ProDemos brengt € 95,- (excl. BTW) per deelnemende docent in rekening voor organisatiekosten. Aanmelding is pas definitief na afronding van de betaling. U ontvangt hiervan direct een bevestigingsmail met factuur. Aanmelden op rekening is niet mogelijk.

Indien u bent verhinderd kunt u tot 1 april 2018 kosteloos annuleren, daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Gaat u mee?

Inschrijven is helaas NIET meer mogelijk, het maximale aantal plekken is reeds vergeven.
Voor informatie over de reservelijst of andere vragen kunt u mailen naar: docentenprogrammabrussel@prodemos.nl