Huis voor democratie en rechtsstaat

Recordopkomst bij Europa pubquiz

maandag 30 november 2015

Weet jij op welke berg, op maar liefst 4000 meter hoogte, het hoogste toilet van Europa staat?* Deze en andere vragen over Europese geschiedenis, politiek, geografie en entertainment werden gesteld aan de deelnemers van de Europaquiz op donderdagavond 26 oktober. De avond, georganiseerd door het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) in Den Haag in samenwerking met Number 42, vond plaats in de sfeervolle Ierse pub O’Casey’s.

Zowel Nederlandstalige- als Engelstalige bezoekers konden hun geluk op bij de internationale quiz. De quiz bestond uit een zestal rondes, waarvan elke ronde een ander thema omvatte. Er was bijvoorbeeld een fotoronde, een algemene kennisronde  en een ronde over muziek. Nadat na afloop van de rondes de antwoorden van elk team ingeleverd waren, werden de antwoorden gegeven met een korte toelichting. Dit gebeurde vaak onder luid gejuich van de ene groep, maar soms ook onder luid gejammer van de andere groep. Na het horen van de tussenstand op de helft van de avond, was de spanning voor velen te snijden. Sommigen gaven de moed al op en speelden nog mee voor spek en bonen. Ze waren tevreden met de gezelligheid en het nuttigen van een drankje de rest van de avond.

Met maar liefst 39 teams en in totaal rond de 150 deelnemers, was dit een waanzinnig record voor de organisatoren. En dat terwijl O’Casey’s al twaalf jaar lang elke donderdagavond een pubquiz met uiteenlopende vragen organiseert. We kunnen concluderen dat Europa leeft! In ieder geval onder het winnende team ‘Douze points pour’, dat met de beker en een Lonely Planets-reisgids naar huis ging.

 

 

EDIC-Den-Haag_medium

*Antwoord: de Mont Blanc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *