Huis voor democratie en rechtsstaat

Cursus Politiek Actief: pilot voor mensen met een beperking

dinsdag 2 juli 2019
Foto van twee jonge vrouwen met hijab bij de ingang van een gebouw. Een van de vrouwen zit in een rolstoel bovenaan een rolstoelhelling met armleuningen. Naast de foto is een oproep geplaatst om mee te doen met de cursus Politiek Actief

Dit najaar organiseren ProDemos en Ieder(in) een speciale pilot van de cursus Politiek Actief voor de gemeente. Deze pilot is bedoeld voor mensen met een auditieve, visuele en/of fysieke beperking. We organiseren deze versie van Politiek Actief in Utrecht, Den Bosch en Katwijk. Hier testen we welke aanpassingen verder nodig zijn om de cursus voor nog meer mensen toegankelijk te maken.

Politiek Actief voor iedereen

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. ProDemos organiseert de cursus in samenwerking met gemeenten, waardoor meedoen voor burgers gratis is. De afgelopen jaren hebben duizenden burgers door heel Nederland de cursus gevolgd. Velen van hen zijn daarna politiek actief geworden op verschillende niveaus.

Gezocht: mensen met en zonder beperking

ProDemos vindt het belangrijk dat de cursus voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een fysieke beperking. Op basis van expertgesprekken hebben we het cursusmateriaal daarom aangepast en helpen we gemeenten met inclusief werven. In het najaar van 2019 testen we deze aanpassingen tijdens cursussen in de gemeente Utrecht, Den Bosch en Katwijk.

Voor vragen of informatie kun je ook mailen naar politiekactief@prodemos.nl.