Huis voor democratie en rechtsstaat

Inschrijving Docentenreizen Brussel geopend

maandag 24 juni 2019

Vorig jaar organiseerden we voor het eerst twee studiereizen naar Brussel die binnen no time waren uitverkocht. Daarom organiseren we dit najaar weer twee studiereizen in samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland). Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap kunnen zich inschrijven. Dit jaar staat de inschrijving ook open voor docenten geschiedenis!

Tijdens deze reis komen de docenten van alles te weten over de Europese Unie, zodat zij na afloop deze nieuwe kennis over kunnen brengen aan hun leerlingen.

We brengen onder andere een bezoek aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden. Ook kan je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken.

De hotelovernachting en maaltijden tijdens de studiereis worden volledig verzorgd. ProDemos brengt € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

Praktische informatie & inschrijving

  • Wanneer: dinsdag 1 en woensdag 2 oktober 2019; en op dinsdag 19 en woensdag 20 november 2019
  • Beschikbare plaatsen: per reis zijn er 30 plaatsen beschikbaar
  • Inschrijven: Meld je nu aan voor de studiereis op 1 en 2 oktober 2019 of voor de studiereis op 19 en 20 november.
  • Kosten: € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent (vervoer naar Brussel is niet inbegrepen)

Let op: per opleiding kunnen zich max. 2 docenten inschrijven.