Huis voor democratie en rechtsstaat

Nieuwsbrief eerste kwartaal

maandag 9 april 2018

ProDemos nieuwsbrief 01 2018

De eerste maanden van 2018 stonden bij ProDemos in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. In de nieuwste editie van onze nieuwsbrief blikken we terug op onze projecten. In welke gemeente was de StemWijzer het populairst? Hoe goed voorspelden leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo de uitslag van de echte verkiezingen met hun Scholierenverkiezingen? En hoe is het om te stemmen als je een lichte verstandelijke beperking hebt? Voor de nieuwsbrief gingen we op bezoek bij een van de workshops ‘Stem jij ook?’

Ook brengen we verslag uit van de Docentendag Maatschappijleer 2018, introduceren we onze nieuwe cursus Actief voor het Waterschap en vatten we onze collegereeks ‘Ondermijning van het lokale bestuur’ samen in een paar handige uitspraken van onze sprekers, plus een column van burgemeester Paul Depla over de ondermijning van het lokale bestuur door de georganiseerde criminaliteit.

Je kunt de nieuwsbrief nu alvast online lezen. Wil je de nieuwsbrief liever op papier lezen? Abonneer je dan nu en ontvang vanaf de volgende editie 5x per jaar de nieuwsbrief op de mat.