Huis voor democratie en rechtsstaat

Nieuwe podcast over politiek actief worden in de gemeenteraad: De RaadsWijzer

woensdag 9 februari 2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lanceert ProDemos vandaag een nieuwe podcast: ‘De RaadsWijzer’. In deze nieuwe zesdelige podcastserie onderzoekt presentator Marcel Bamberg de lokale politiek.

Want op welke manieren kun je actief worden in de lokale politiek? Wat doet een raadslid voor werk? Hoe bemachtig je een plek op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en hoe voer je vervolgens succesvol campagne? En verschilt het raadswerk tussen gemeenten en tussen lokale politieke partijen en landelijke politieke partijen? Aan het woord komen ervaringsdeskundigen én er wordt gebeld met een prof.

Vandaag zijn de eerste twee afleveringen te beluisteren in verschillende podcastapps. In de eerste aflevering met Huri Sahin staat de vraag ‘Hoe word je actief in de lokale politiek?‘ centraal. In de tweede aflevering beantwoorden Claire Martens en Marcel van Opzeeland de vraag ‘Verschilt het raadslidmaatschap per gemeente?‘. De komende vier weken verschijnt iedere woensdagochtend een nieuwe aflevering.

Meer informatie over De RaadsWijzer vind je hier. De afleveringen van De RaadsWijzer beluister je o.a. via Spotify of in je webbrowser op Anchor.

Podcasts bij ProDemos

Als ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ legt ProDemos uit wat de spelregels van de politiek zijn en wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. Met onze podcasts maakt we actuele én tijdloze thema’s met een link naar de democratie en rechtstaat toegankelijk voor iedereen. 

‘De RaadsWijzer’ is de tweede podcastserie van ProDemos. Eerder verscheen al ‘De ProDemos Podcast. Hierin ging presentator Marcel Bamberg met diverse gasten in gesprek  over allerlei onderwerpen die met democratie en rechtsstaat te maken hebben. Gasten kwamen uit de politiek, wetenschap, rechtspraak, onderwijs en media.

Wil je meer weten over Podcasts bij ProDemos, klik dan hier.

Wil je meer weten over De ProDemos Podcast, klik dan hier.