Huis voor democratie en rechtsstaat

Meest gedownloade werkvormen

dinsdag 16 januari 2018

ProDemos maakt veel lesmateriaal over uiteenlopende onderwerpen die met democratie en rechtsstaat te maken hebben. Om het voor docenten overzichtelijk te maken, verzamelen we al ons lesmateriaal in onze zoekmachine lesmateriaal, bereikbaar via www.prodemos.nl/leren. In 2017 werden de werkvormen ‘Een politieke partij oprichten’, ‘Krachtenveld’ en ‘Petje op, petje af’ het meest gedownload.

Overzicht downloads 2017

Veel docenten weten ons lesmateriaal inmiddels te vinden. We hebben een overzicht gemaakt van de downloads over heel 2017. De werkvorm ‘Een politieke partij oprichten’ werd het meest gedownload, gevolgd door het ‘Krachtenveld’  en ‘Petje op, Petje af’.

‘Een politieke partij oprichten’ werd het meest gedownload in het eerste kwartaal. Met de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 bleek deze werkvorm een mooie aanvulling op de les.

Het politieke ‘Krachtenveld’ was vooral populair in het eerste en vierde kwartaal. Hoewel we het niet met zekerheid kunnen zeggen, denken we dat dat te maken heeft met (opnieuw) de Tweede Kamerverkiezingen van maart.

De installatie van het kabinet Rutte-III in oktober zou aanleiding geweest kunnen zijn voor een heropleving van de populariteit in deze werkvorm in het laatste kwartaal van 2017.

‘Petje op, petje af’ is een laagdrempelige werkvorm die voor veel verschillende onderwijsniveaus beschikbaar is. We vinden het leuk om te zien dat onze meer ‘speelse’ werkvormen worden gewaardeerd door docenten.

Pdf

We hebben de meest gedownloade werkvormen per kwartaal gegroepeerd en in een overzicht gezet, inclusief jaaroverzicht. Je kunt het overzicht Top 10 meest gedownloade werkvorm 2017 online bekijken of downloaden.