Huis voor democratie en rechtsstaat

Gezocht: MBO-studenten voor interview STEM Magazine

vrijdag 20 november 2020

Studeer jij aan een MBO-opleiding en vind je het leuk om je mening te geven over politiek? Dan zoeken we jou voor een interview! Je komt dan in STEM Magazine te staan, hét verkiezingsmagazine dat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 door heel Nederland verspreid wordt.

Hoe werkt het interview?

Op donderdag 26 november neem je tussen 16.00 en 17.00 uur deel aan een online meeting, samen met andere MBO-studenten. Iemand van ProDemos brengt stellingen in om het gesprek op gang te brengen. In dt gesprek mag je je eigen mening geven over verschillende onderwerpen zoals de boerenprotesten, de Nederlandse identiteit en het minimumloon.

Het is niet erg als je niet over alle onderwerpen een mening hebt. Je hoeft ook niet in debat met de andere deelnemers, we willen gewoon zoveel mogelijk meningen horen.

Het interview duurt ongeveer een uur. We willen graag dat je deelneemt aan de vergadering met je camera aan.

Wat hebben we verder van je nodig?

We vragen je om een foto van jezelf op te sturen naar ons, waarin je recht de camera in kijkt. Een beetje zoals een pasfoto, maar je mag die ook zelf maken tegen bijvoorbeeld een witte muur. Die foto komt naast jouw mening te staan in het magazine.

Aanmelden

Stuur een e-mail met in het onderwerp ‘Interview MBO’, met daarin je voor- en achternaam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer, studie en onderwijsinstelling. Stuur ook alvast je foto mee. Je kunt de mail sturen naar Erik ter Horst via e.terhorst@prodemos.nl.

STEM Magazine

STEM Magazine is een magazine met informatie en werkvormen over de verkiezingen voor jongeren. Veel scholen gebruiken dit in de lessen maatschappijleer, maatschappijwetenschappen of burgerschap. Benieuwd naar hoe het eruitziet en wat er zoal in staat? Bekijk dan de versie over de vorige verkiezingen op deze pagina.