Huis voor democratie en rechtsstaat

UITVERKOCHT: Docentenprogramma Brussel

maandag 10 september 2018

ProDemos organiseert in samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland) op dinsdag 20 en woensdag 21 november 2018 een docentenprogramma (tweedaagse studiereis) voor docenten maatschappijleer, maatschappijkunde en maatschappijwetenschappen (vo) en burgerschap (mbo).

In de lessen maatschappijleer en burgerschap wordt vaak al aandacht aan de Europese Unie besteed op scholen, maar het blijft voor zowel leerlingen als docenten een complex thema. Het doel van de studiereis is om docenten kennis te laten maken met de Europese Unie van dichterbij en het kennisniveau te verhogen zodat zij beter in staat zijn om les te geven over de Europese Unie en Europese besluitvorming. Tijdens de studiereis bezoeken deelnemers de verschillende instituties en bespreken zij actuele Europese vraagstukken met gastsprekers.

Programma (onder voorbehoud)

De deelnemers bezoeken onder andere de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging en er zullen diverse gastsprekers langskomen. Let op: het programma kan enigszins aan veranderingen onderhevig zijn i.v.m. de drukke agenda’s van gastsprekers. De bezoeken aan de instituties zijn gegarandeerd.

Dinsdag 20 november 2018

Ochtend Reistijd met de trein en inchecken in hotel vóór 10.30 uur
10.45 uur Start programma: verzamelen in de lobby van het hotel.
Vroege middag Ontvangst Europese Commissie met lunch
Algemene inleiding over de Europese Unie
Late middag Bezoek aan het Huis van de Europese Geschiedenis
Avond Diner in restaurant met gastspreker(s)

Woensdag 21 november 2018

8.30 uur Verzamelen in de lobby van het hotel. Vóór 8.30 uur ontbijten en uitchecken
Ochtend Bezoek Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging
Middag Bezoek Europees Parlement en Parlamentarium
met o.a. een rondleiding en gesprek met een Europarlementariër(s) en lunch
Late middag/Avond Gezamenlijke afsluiting en terugreis met de trein

Het definitieve programma (met o.a. de hotelgegevens) ontvangt u een aantal weken voor de reis via de mail. 

Organisatie van de reis

De studiereis is volledig verzorgd, inclusief treinreis, hotelovernachting en maaltijden. Bij de aanmelding zijn een aantal zaken van belang:

  • Correcte persoonsgegevens (identiek aan de gegevens op uw identiteitsbewijs) i.v.m. de toegang tot de gebouwen van de instituties. 
  • U dient het nummer van het paspoort of identiteitsbewijs op te geven dat u meeneemt naar Brussel. Let op: een rijbewijs telt in Brussel niet als legitimatie.
  • Correcte factuurgegevens, de factuur kan niet meer worden gewijzigd. 
  • Het invullen van vertrek- en aankomststation is van belang i.v.m. de te boeken treintickets.

Kosten

ProDemos brengt € 125,- (excl. BTW) per deelnemende docent in rekening voor organisatiekosten. Aanmelding is pas definitief na afronding van de betaling. U ontvangt hiervan direct een bevestigingsmail met factuur. Aanmelden op rekening is niet mogelijk.

Indien u bent verhinderd kunt u tot 10 oktober 2018 kosteloos annuleren, daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Gaat u mee?

Deze studiereis is uitverkocht. Voor informatie over de reservelijst of andere vragen kunt u mailen naar: docentenprogrammabrussel@prodemos.nl