Huis voor democratie en rechtsstaat

Hülya Cigdem uit Tilburg wint ProDemosprijs 2015

woensdag 9 september 2015

Hülya Cigdem uit Tilburg heeft de ProDemosprijs 2015 gewonnen voor het project Alin Teri, een burgerinitiatief tegen de relatieve oververtegenwoordiging van Turken in de hennepteelt. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de viering van het eerste lustrum van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Het motto ‘alin teri’ is Turks voor ‘zweet op je voorhoofd’. Niet met drugshandel, maar met hard werken dient men zijn brood te verdienen, zo luidt de boodschap. Hülya Cigdem roept mensen op de actie te steunen door een eigen profielfoto te plaatsen op de website www.alinteri.nl.

BvV-Groepsfoto-02_medium

Uit alle voordrachten voor Meester Burgers vond de jury, bestaande uit Ank Bijleveld-Schouten, Job Cohen en Art Rooijakkers, de inzet van Hülya het meest aansprekend. De jury was onder de indruk van haar actie. Ze zet zich in voor een belangrijke zaak. En het is dapper om zo openlijk voor het bestrijden van hennepteelt in de eigen omgeving uit te komen. Ze spreekt mensen aan op hun verantwoordelijkheid. Het is extra effectief dat het initiatief uit de eigen gemeenschap komt en niet vanuit de autoriteiten. Daarbij is het belangrijk dat Hülya steun krijgt van de autoriteiten én van veel Tilburgers. De jury vindt dit project een mooi voorbeeld van hoe één persoon in staat is veel teweeg te brengen.

Lees het juryrapport

Bekijk de foto’s op Facebook

 

Genomineerden

De andere genomineerden waren:

BvV-Groepsfoto_medium

  • Yvonne van Batenburg en Fred Meerhof uit Vlaardingen, voor hun inzet voor de Federatie Broekpolder
  • Roland van der Heijden uit Alphen aan de Maas, voor zijn inzet voor de leefbaarheidsgroep SLAG
  • Wout Schut uit Houten, voor zijn inzet voor het project De KrachtFabriek
  • Tutku Yuksel uit Wageningen, voor haar inzet voor het project THUIS

 

Waarom organiseerden we deze wedstrijd?

Met deze goede voorbeelden wil ProDemos laten zien dat iedereen in onze democratie invloed kan uitoefenen. En dat de democratie deze actieve mensen ook nodig heeft. Met een goed idee, wilskracht en samenwerking kun je jouw leefomgeving veranderen of invloed hebben op politieke besluiten. Ga dus niet zitten wachten tot iets wordt geregeld, maar word zelf actief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *