Huis voor democratie en rechtsstaat

Historische 3D-app van het Binnenhof gepresenteerd in aanwezigheid van minister Blok

vrijdag 9 december 2016

Den Haag, 20161209, Minister Stef Blok gebruikt een door o.a. ProDemos ontwikkelde 3D app waarmee je het Binnenhof in verschillende tijden kunt bekijken

Op vrijdag 9 december vond de presentatie plaats van de historische 3D-app van het Binnenhof. De app is ontwikkeld door ProDemos en toont het Binnenhof in 3D-modellen in vier tijdvakken. Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, nam de app als eerste officieel in gebruik. Hij noemde het een “ongelooflijk mooie app.”

Met de 3D-Binnenhofapp maakt u een tijdreis door de geschiedenis van het Binnenhof. Terwijl u over het Binnenhof wandelt, kunt u op de tablet in 3D-modellen zien hoe het Binnenhof eruitzag in 1630, 1860, 1970 en 2016. In iedere periode kunt u op zoek naar achtergrondinformatie, politieke feitjes, architectonische wetenswaardigheden en anekdotes.

Renovatie Binnenhof
In 2020 (update: de aanvang van de renovatie is inmiddels uitgesteld tot september 2021) start de renovatie van het Binnenhof. Het complex zal dan 5,5 jaar grotendeels gesloten zijn voor publiek. Met de 3D-app is het mogelijk om dit bijzondere stuk Nederlands erfgoed ook gedurende deze periode (virtueel) te bezichtigen.

Den Haag, 20161209, Minister Stef Blok gebruikt een door o.a. ProDemos ontwikkelde 3D app waarmee je het Binnenhof in verschillende tijden kunt bekijken

Praktische informatie
Tablets met de app zijn voor €5,- te huur bij het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1H in Den Haag. Vervolgens gaat u met de tablet zelfstandig het Binnenhof op. U bepaalt zelf uw eigen route. In de app staat een kaart met de locaties die u kunt bezoeken. De rondwandeling is buiten en voert u langs alle belangrijke gebouwen op en rond het Binnenhof zoals de Ridderzaal, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het Torentje.

Meer informatie

De 3D-app is in opdracht van ProDemos gemaakt door NOV’82 Architecten.