Huis voor democratie en rechtsstaat

Europa Quiz 2016

dinsdag 6 december 2016

Den Haag, 20161201, Europa PubQuiz in Ierse pub O'Casey's

Noem de grootste voetbalteams van Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Voor welk thema is Den Haag kandidaat om ‘hoofdstad van Europa’ te worden in 2021?* En uit welke Europese landen zijn de hondenrassen op deze foto afkomstig? Deze en andere vragen over Europese geschiedenis, politiek, geografie en entertainment werden gesteld aan de deelnemers van de Europaquiz op donderdagavond 1 december.

Net als vorig jaar vond deze avond plaats in de Ierse pub O’Casey’s in Den Haag. De Pubquiz werd georganiseerd door het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) in Den Haag in samenwerking met Number 42. Er deden zo’n 30 teams mee met ongeveer 150 deelnemers, dus er was een grote opkomst!

Na afloop van alle zes verschillende vragenrondes werden de antwoorden op de vragen gegeven door de jury. Dit gebeurde vaak onder luid gejuich van de ene groep, maar soms ook onder luid gejammer van de andere groep.

Ook de volgende vraag werd gesteld: wat hebben de Van der Valk en Burger King restaurants gemeen? Deze vraag verwacht men misschien niet zo snel tijdens een Europa Quiz. Maar wat blijkt? Beide ketens kregen subsidie van het Europese Sociale fonds voor de training van het personeel.

Het winnende team, Marathons, ging uiteindelijk met een beker en de Europese Lonely Planet- reisgids naar huis.

 

 

*Antwoorden:

-Spanje: Real Madrid, Verenigd Koninkrijk: Manchester United, Duitsland: Bundesliga

-Sport