Huis voor democratie en rechtsstaat

Vooraankondiging Brusselreizen

maandag 6 mei 2019
Docenten brusselreizen

Ook in 2019 organiseren we weer een docentenprogramma naar Brussel!

In samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland), organiseert ProDemos de docentenreis. Deze tweedaagse studiereis vindt dit najaar twee keer plaats op dinsdag 1 en woensdag 2 oktober 2019 en op dinsdag 19 en woensdag 20 november 2019.

Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en Burgerschap kunnen zich inschrijven. Ook docenten geschiedenis zijn welkom vanaf dit jaar!

Tijdens deze reis komen de docenten van alles te weten over de Europese Unie, zodat zij na afloop deze nieuwe kennis over kunnen brengen aan de leerlingen!

Zo wordt er onder andere een bezoek gebracht aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden.

Ook het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement) óf het Huis van de Europese geschiedenis bezocht. Hierin kunt u zelf een keuze maken.

De hotelovernachting en maaltijden tijdens de studiereis worden volledig verzorgd.

Let op: U dient zelf de treinreis te boeken/regelen. Uit evaluaties na vorige reizen blijkt dat deelnemers hier graag zelf de controle over hebben. U kunt dan zelf bepalen hoe laat u reist en of u gebruikt wilt maken van bijvoorbeeld een trein met supplement. Wij adviseren een treinreis, maar het staat u hierdoor ook vrij om met de auto te reizen. U krijgt van ons start- en eindtijden door waar u rekening mee kunt houden.

ProDemos brengt € 95,- (excl. BTW) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

Meer informatie over het programma volgt later. Houd onze website dus in de gaten!

Praktische informatie & inschrijving

  •     Opening inschrijving: vanaf 17 juni om 9:00 uur.
  •     Beschikbare plaatsen: er zijn 30 plaatsen per reis beschikbaar.
  •     Wanneer: dinsdag 1 en woensdag 2 oktober 2019 en dinsdag 19 en woensdag 20 november 2019

Let op: per opleiding kunnen maximaal 2 docenten worden ingeschreven.