Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos zet alle educatieve programma’s en rondleidingen tijdelijk stop i.v.m. coronavirus

woensdag 11 maart 2020

– bijgewerkt dinsdag 14 mei –

Let op: er is een nieuwere update, van 14 mei 2020: Versoepeling maatregelen Coronavirus.

 


Read the english version of this message here

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen zijn in heel Nederland al afgelast en nu moeten ook alle scholen en horeca hun deuren sluiten. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden. Lees het bericht op de website van de rijksoverheid.

Deze maatregelen volgen kort op de aankondiging van het het Presidium van de Tweede Kamer dat woensdag 11 maart besloot dat de Kamer tot nader order niet open is voor bezoekers. Het gaat dan niet alleen om de groepen die door ProDemos worden rondgeleid, maar ook om individuele bezoekers die debatten willen volgen. Deze maatregel is ingegaan op vrijdag 13 maart 2020. Lees het bericht op de website van de Tweede Kamer.

Zondagavond 15 maart heeft de Tweede Kamer besloten om ook de plenaire debatten te beperken tot alleen noodzakelijke debatten. Dat zijn in beginsel alleen de debatten over het coronavirus. De eerstvolgende plenaire vergadering is op woensdag 18 maart om 13.00 uur, je kan dit debat volgen via de website van de Tweede Kamer. Lees het bericht op de website van de Tweede Kamer.

Educatieve programma’s en rondleidingen geannuleerd
Door de aanscherping van de maatregelen heeft ProDemos besloten al haar educatieve programma’s, rondleidingen en overige (debat-)activiteiten te annuleren, zowel in Den Haag als in de rest van Nederland. We doen dit in eerste instantie voor de periode tot en met 6 april.

ProDemos had donderdag 12 maart al de educatieve programma’s en rondleidingen in Den Haag geannuleerd en is die dag gestart met het persoonlijke benaderen van scholen en bezoekers die een programma of rondleidingen hadden geboekt. Vanaf vrijdag 13 maart worden de scholen en partnerorganisaties in de rest van Nederland benaderd om hen persoonlijk te informeren over de annulering van de educatieve programma’s op scholen, provinciehuizen, gemeentehuizen, rechtbanken en op Fort de Bilt.

Vanaf zaterdag 14 maart zal het bezoekerscentrum tot nader order gesloten blijven voor bezoekers.

Boekingen voor de periode na 6 april 2020

Op dit moment is het niet mogelijk om rondleidingen bij ons Bezoekerscentrum te boeken voor de periode 7 april tot 1 juli 2020. Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker.

Graag verwelkomen we de scholieren uit heel Nederland weer zodra de situatie dat toelaat. Voor dit schooljaar adviseren wij scholen te wachten met boeken, totdat bekend wordt gemaakt dat onze educatieve programma’s weer kunnen starten. Houd daarvoor de website in de gaten. Docenten die een educatief programma in het land hadden geboekt, ontvangen persoonlijk bericht zodra er nieuwe data beschikbaar zijn.

Vragen over je boeking

  • Lees hier als je vragen hebt over een educatief programma dat je bij ProDemos hebt geboekt.
  • Lees hier meer als je vragen hebt over jouw (groeps)rondleiding of als je een andere activiteit van ProDemos wilde bijwonen.