Huis voor democratie en rechtsstaat

Machtenscheidingsquiz

maandag 17 mei 2021

Leerlingen weten dat in een democratische rechtsstaat de macht verdeeld is over de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht. Ook weten ze inhoudelijk welke personen of situaties bij welke macht thuishoren. De leerlingen worden ingedeeld in teams. Elk team strijdt om de meeste punten. Er zijn kennisvragen en er is een schattingsvraag. Bij kennisvragen kiest elk team voor een antwoord (A, B of C). De teams die bij het goede antwoord staan krijgen een punt. Hieronder kun je downloaden:

– De instructie Machtenscheidingsquiz

– De aftellende PowerPoint Machtenscheidingsquiz

 

Deze werkvorm is ook geschikt voor online onderwijs.

Bijlages

2 reacties

  1. Esther Visser says:

    Ik zie in de bijlage alleen de kennisvragen en geen blufvragen, kan dit kloppen?

  2. Geachte mevrouw Visser,
    Hartelijk dank voor uw reactie. Ik heb het even nagezocht, en dat klopt inderdaad. En ik begrijp ook waarom u dat wel verwacht. We hebben de instructie nu aangepast om de verwarring weg te nemen. Er zijn geen blufvragen, maar wel een schattingsvraag om bij een gelijke eindstand toch een winnaar te kunnen bepalen. Kunt u zo nu verder met deze werkvorm? We horen het graag, alvast bedankt!
    Lilian Leeuwenburgh, Educatie ProDemos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn weer open, en vanaf 7 juni voeren we weer programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo!
Bekijk het laatste coronanieuws