Huis voor democratie en rechtsstaat

Hoe oefen ik invloed uit?

maandag 5 juli 2021

Korte omschrijving

In deze werkvorm gaan leerlingen/studenten nadenken over manieren om een probleem onder de aandacht van de politiek te brengen, aan de hand van 9 posters waarop verschillende actievormen staan. Je beschrijft verschillende situaties die om ingrijpen vragen en vraagt de leerlingen wat ze zouden doen. Later kunnen ze eventueel ook zelf voorbeeldsituaties gaan bedenken.

Leerdoel

De leerlingen/studenten worden zich ervan bewust dat er verschillende mogelijkheden zijn om politieke besluitvorming te beïnvloeden.

 

Wij hebben materialen ontwikkeld waarmee u het bezoek met uw leerlingen of studenten aan ProDemos en het parlement kunt voorbereiden en/of op het bezoek kunt terugkijken. Op die manier vergroten we het leereffect van het bezoek met uw leerlingen of studenten aan politiek Den Haag.

Met deze werkvorm kunt u uw bezoek aan ProDemos voorbereiden en/of terugkijken op uw bezoek aan ProDemos.

Meer informatie over een bezoek aan politiek Den Haag.

 

Dit is de meest recente versie van deze werkvorm (d.d. december 2019). Een oudere versie van deze werkvorm kunt u ook vinden in ons werkvormenboekje “Tien werkvormen over democratie” en in ons werkvormenboekje “Tien werkvormen voor het vmbo: aan de slag met politiek en rechtsstaat”.

Bijlages

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *