Huis voor democratie en rechtsstaat

In schoolvakanties: programma voor kinderen

In iedere schoolvakantie zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. We organiseren vrijwel dagelijks speciale kinderrondleidingen en in de meeste schoolvakantie is op één van de vrije dagen ons Kinderrijk geopend:

Welkom bij Kinderrijk!

Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Vast onderdeel is een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer en een gesprek met Tweede Kamerleden.

Kinderrijk - Wij zijn de baas!

Ieder Kinderrijk heeft een ander thema met telkens weer nieuwe programmaonderdelen, zoals ‘Bouw je ideale land’, ‘Stel al je vragen aan echte politici!’, ‘Bedenk een nieuw kapsel voor de Koning’ etc.

Data Kinderrijk in 2018

De Kinderrijk-edities van 2018 vinden plaats op:

“Je kunt hier echt met gemak een hele dag doorbrengen. Wij waren er van 11.00 uur tot 14.30 uur en hebben niet eens alles gezien of gedaan.”
– Moeder van Kinderrijk-bezoeker

Kinderrondleidingen

Naast Kinderrijk is er in de Haagse schoolvakanties vrijwel iedere dag een Kinderrondleiding, speciaal voor kinderen tussen 6 en 12. Tijdens de kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht door het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen… Op deze pagina vindt u meer informatie. Reserveren wordt aanbevolen en kan via het reserveringssysteem.