Huis voor democratie en rechtsstaat

Veel gestelde vragen

Reserveren voor de rondleidingen van het Bezoekerscentrum van ProDemos kan via ons online reserveringssysteem >>

Houd daarbij rekening met onderstaande informatie.

Toegankelijkheid van de gebouwen

Helaas zijn de Ridderzaal en de filmzaal niet toegankelijk voor mensen die (zeer) slecht ter been zijn, omdat de ruimtes alleen te bereiken zijn via een trap. Daarnaast kan het voorkomen dat door speciale bijeenkomsten een of meerdere gebouwen niet te bezichtigen zijn. Dit betekent dat uw reservering altijd onder voorbehoud is.

Startpunt rondleidingen

Rondleidingen beginnen op Hofweg 1 in de ontvangstruimte van het Bezoekerscentrum, gelegen naast café Dudok.

Voertaal van de rondleidingen

Rondleidingen bij ProDemos zijn standaard in het Nederlands. Buitenlandse gasten (max. 6 per groep) kunnen aansluiten met een audiotour in het Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans. We hebben hand-outs met informatie beschikbaar in het Chinees, Japans, Pools en Russisch.

Wilt u een Engelstalige rondleiding voor een groep boeken, neem dan contact op met het bezoekerscentrum van ProDemos. Indien mogelijk en bij een groep vanaf 10 personen kunnen wij een Engelse rondleiding aanbieden. Wij kunnen buiten Nederlands en Engels geen andere taal garanderen.

Bezoek met kinderen

Mensen die een bezoek aan de gebouwen willen brengen met kinderen wordt geadviseerd rekening te houden met de lange duur van een rondleiding. Wij raden de rondleidingen af voor kinderen onder de acht jaar.

Speciale kinderrondleidingen

Elke zaterdagmiddag om 13.00 uur organiseert ProDemos een speciale kinderrondleiding. Tijdens deze rondleiding is er een korte wandeling over het Binnenhof en een bezoek aan de Ridderzaal. De gids houdt in zijn verhaal extra rekening met kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

De kosten voor de rondleiding zijn 5,50 euro per persoon en u kunt online reserveren.

Uw toegangsbewijs

Wanneer u online een rondleiding boekt is het noodzakelijk uw ticket thuis uit te printen en mee te nemen. Dit is uw toegangsbewijs. Mocht u later besluiten toch niet te komen, dan kunnen wij u helaas geen geld teruggeven.

Een andere mogelijkheid is het kopen van uw ticket aan de balie bij aankomst in het Bezoekerscentrum. Wij adviseren u echter om van tevoren te reserveren via ons online reserveringssysteem om verzekerd te zijn van een plaats.

Algemene voorwaarden

Leest u voor het reserveren naast bovenstaande informatie ook de algemene voorwaarden (kijk vooral onder het kopje ‘Webwinkel’). Om te reserveren klikt u op onderstaande link.