Huis voor democratie en rechtsstaat

Aflevering 02 – Margriet Krijtenburg over Robert Schuman, de vader van de EU – 14 mei 2020

De tekst 'De ProDemos Podcast' staat in donkerblauwe letters linksonder op een warmgeel vierkant vlak. In de rechterbovenhoek is een donkerblauwe letter 'm' te zien uit het logo van ProDemos

In deze aflevering spreekt Victor Vlam Margriet Krijtenburg, docent in het European Studies programma van de Haagse Hogeschool, over Robert Schuman, de vader van de Europese Unie. 2020 is het Schumanjaar.

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Schuman met zijn Schumanverklaring kwam, die de basis zou zijn voor de Europese Unie. Wie was Schuman en wat betekent zijn gedachtegoed voor het huidige Europa?

Luisteren

Luister deze aflevering via je favoriete podcastapp, via Spotify of via je webbrower op Anchor.

Transcript

Van deze aflevering is een transcript beschikbaar. Bekijk of download het transcript hier. 

De ProDemos Podcast

ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en rechtsstaat en wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. In onze podcast gaan we in gesprek met mensen uit politiek, wetenschap, rechtspraak, onderwijs en media over allerlei onderwerpen die met democratie en rechtsstaat te maken hebben. 

Wil je graag een aflevering horen over een bepaald onderwerp, of heb je een gast op het oog? Laat het ons weten via Twitter of Instagram, of mail ons

Links bij de aflevering


– Wil je Schuman in actie horen? Op YouTube hoor je een deel van zijn toespraak.

– Deze aflevering werd gemaakt in samenwerking met het Europe Direct Information Centre, dat informatie verstrekt over hoe de Europese Unie werkt.  Wil je meer weten, kijk dan op www.prodemos.nl/edic of stel je vraag aan het EDIC op Twitter.

Andere handige links van ProDemos


Gratis lesmateriaal voor docenten maatschappijleer en burgerschap

Informatie over democratie en rechtsstaat