Huis voor democratie en rechtsstaat

Activiteiten EDIC Den Haag

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Den Haag, 20161201, Europa PubQuiz in Ierse pub O'Casey's

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Agenda

 • World Café – Brussel voor beginners
  Donderdag 9 mei, 20:00 – 22:30 uur, Theater de Veste, Delft.

  Op 23 mei 2019 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Afgelopen jaar publiceerde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, de bekende White Paper on the Future of Europe met 5 mogelijke toekomstscenario’s voor 2025. De EU staat op een kruispunt. Maar welke weg slaan we in? Doen we niks en gaan we gewoon door zoals we nu doen? Of moet de EU juist terug naar alleen economische samenwerking? Moeten de lidstaten juist de vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze meer willen samenwerken op Europees niveau of moet iedereen meedoen? Welk scenario lijk jou het beste? Of heb je misschien een heel ander idee hoe het Europa van de toekomst eruit moet gaan zien? Grijp je kans en brainstorm vanavond, onder genot van een drankje, aan 5 tafels over de consequenties en de voor- en nadelen van ieder scenario. Ook is er een vrije optie 6. Een interactieve avond, voor zowel EU-lovers als EU-sceptici.Deze avond wordt georganiseerd van Europe Direct Den Haag, de Studium General van de TU Delft, de Gemeente Delft en AEGEE Delft.

  De avond staat onder leiding van Mendeltje van Keulen (Lector Changing role of Europe aan de Haagse Hogeschool)

 • World Café – De toekomst van Europa
  Maandag 20 mei
  In samenwerking met Prometheus, SIB en AEGEE-Leiden. Locatie n.n.t.b. en meer info volgt.

Verslagen

Zie ook onze Facebookpagina en Twitter