Huis voor democratie en rechtsstaat

Europe Direct Informatiecentrum Den Haag

Praat mee over Europa in de Europe Dome!

Democracy International organiseert de BeNeLux Tour als onderdeel van het European Public Sphere Project. Kom langs en discussieer mee over de Europa!

De toekomst van Europa

Wil je meepraten over de toekomst van Europa en met anderen in discussie gaan over de verschillende rondom Europa en de Europese Unie? Kom dan langs in de Europe Dome! De houten stutten en verschillende vormen waaruit de koepel bestaat, staan voor de culturele diversiteit binnen de EU. Debat staat hier centraal, van positieve tot negatieve bevindingen over Europa, alles mag. Iedereen is welkom zijn of haar mening te delen.

Door heel het land

Democracy International organiseert het European Public Sphere Project in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen verschillende bijeenkomsten met de Europe Dome. De komende weken doen ze de Benelux aan met een BeNeLux Tour. Geïnteresseerd om mee te praten? Kom gerust langs! Op de volgende dagen staat de Europe Dome in Nederland:

  • 5 april – Maastricht
  • 11 april – Texel (op het Democacry Alive festival)
  • 12 april – Amsterdam
  • 13 april – Den Haag
  • 14 april – Zandvoort

Voor meer informatie en de volledige agenda check dan de website, Facebook, Twitter en Instagram


 

Vier de democratie en ga naar Democracy Alive op Texel

Van 11 tot en met 13 april organiseert de European Movement International Democracy Alive. Reis af naar Texel en doe mee!

Democracy Alive

De Europese Parlementsverkiezingen komen steeds dichterbij. Hoe ziet voor jou de toekomst van Europa eruit? En wil jij ook mensen inspireren om te gaan stemmen? Van vrijdag 11 april tot en met zondag 13 april kan je samen met mede-Europeanen hierover discussiëren.

Het festival zal plaatsvinden op een bijzondere locatie; Texel. Op het eiland zullen, in samenwerking met de promotiecampagne ThisTimeImVoting van het Europees Parlement, discussies, debatten en workshops worden gegeven. Ook zal er sprake zijn van een echte festivalsfeer met food trucks en live muziek.

Wil jij veel andere geïnteresseerde Europeanen ontmoeten, kennis en inspiratie opdoen in workshops, live debatten meemaken en samen anderen inspireren om te gaan stemmen? Kom dan naar Democracy Alive.

Geïnteresseerd? Volg Democracy Alive op Facebook en op de website.


 


World Cafés: Praat mee over de toekomst van Europa!

In de weken voorafgaand aan de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei organiseert EDIC Den Haag een aantal World Cafés. Tijdens deze World Cafés tonen we de ins en outs van de Europese Unie. Je hebt de mogelijkheid om al je vragen te stellen, te discussiëren en anderen te inspireren. Praat mee over de toekomstscenario’s en deel jouw mening.

Welke verwachtingen heb jij van Europa? Ben je voor meer of minder samenwerking? Tijdens de World Cafés bespreken we verschillende scenario’s en heb je volop  de ruimte om je ideeën te delen. Discussieer mee over de toekomst van Europa!

EDIC Den Haag organiseert nog de volgende World Cafés:

  • Donderdag 9 mei

World Café tijdens Delft in de Ban van Europa, ‘Brussel voor beginners’, in samenwerking met Studium Generale TU Delft en Gemeente Delft, in Theatercafé de Veste, Delft, van 20:00 – 22:30 uur.

  • Maandag 20 mei

World Café tijdens de Week van Europa, in samenwerking met Prometheus, SIB en AEGEE-Leiden. Locatie n.n.t.b. en meer info volgtAls buitenlandse EU-burger stemmen voor Europese verkiezingen / Voting for European elections as a foreign EU-citizen


Als je in Nederland woont en de nationaliteit van een ander EU-land hebt, heb je het recht om te stemmen voor de Europese verkiezingen en zich verkiesbaar te stellen bij de Europese verkiezingen op 23 mei. Op onze website vind je daarover alle informatie.

If you live in The Netherlands having the nationality of another EU member state, you have the right to vote for the European elections on May 23rd and stand as a candidate. On our website you find all the information.Europa in de palm van je hand, waar je ook bent

NIEUW! Met de Citizens’ App ontdek je wie wat doet in de Europese Unie en welke impact dat heeft op je dagelijkse leven. Europa in de palm van je hand, waar je ook bent!

Meer informatie


Europese verkiezingen in mei 2019


Van 23 t/m 26 mei 2019 zijn er weer Europese verkiezingen. In Nederland stemmen we op 23 mei. Het Europees Parlement vraagt je niet alleen om te stemmen maar ook om anderen te overtuigen om te stemmen.

Om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen en evenementen rondom de Europese verkiezingen kun je je inschrijven op de Europese verkiezingswebsite Ikstemdezekeer.eu


Nieuwe website What Europe does for me


Sinds kort is, mede namens de Nederlandse EDICs, de nieuwe website Wat Europa voor mij doet gelanceerd. Hier kun je van allerlei informatie vinden wat de Europese Unie bij jou in de buurt doet. Ben je benieuwd? Kijk dan hier.


Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief...

Lees meer »

Activiteiten EDIC Den Haag

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Lees meer »

Gratis te leen: Europese Verhalenkoffer

Wilt u een les geven over de Europese Unie? Leen dan de Europese Verhalenkoffer bij ProDemos. De koffer zit vol spannende (voorlees)verhalen met opdrachten en bijbehorende voorwerpen voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. De voorwerpen in de koffer zijn de verhalenvertellers.Acteurs hebben de stemmen ingesproken zodat...

Lees meer »

Onze brochures en werkvormen

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht. Download de brochures op deze pagina.

Lees meer »

Informatie over Europa

De website van ProDemos bevat veel informatie over de Europese Unie. Wat doet de EU en hoe is zij georganiseerd? Hoe vinden de Europese verkiezingen plaats en welke partijen zitten er in het Europees Parlement? Ook staat hier een kort overzicht van de geschiedenis van de EU en vindt u een...

Lees meer »