Huis voor democratie en rechtsstaat

Europe Direct Informatiecentrum Den Haag


Europa in de palm van je hand, waar je ook bent

NIEUW! Met de Citizens’ App ontdek je wie wat doet in de Europese Unie en welke impact dat heeft op je dagelijkse leven. Europa in de palm van je hand, waar je ook bent!

Meer informatie


 

Nieuwe website What Europe does for me


Sinds kort is, mede namens de Nederlandse EDICs, de nieuwe website Wat Europa voor mij doet gelanceerd. Hier kun je van allerlei informatie vinden wat de Europese Unie bij jou in de buurt doet. Ben je benieuwd? Kijk dan hier.


Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief...

Lees meer »

Activiteiten EDIC Den Haag

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Lees meer »

Gratis gastles of rollenspel over de EU

Wilt u meer weten over de Europese Unie? Boek dan een actieve gastles of een rollenspel bij het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag. Vanwege grote interesse kunnen we dit kalenderjaar geen gastlessen meer verzorgen. Maar, vanaf januari 2020 komen onze gastlesdocenten graag weer naar je toe!

Lees meer »

Gratis te leen: Europese Verhalenkoffer

Wilt u een les geven over de Europese Unie? Leen dan de Europese Verhalenkoffer bij ProDemos. De koffer zit vol spannende (voorlees)verhalen met opdrachten en bijbehorende voorwerpen voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. De voorwerpen in de koffer zijn de verhalenvertellers.Acteurs hebben de stemmen ingesproken zodat...

Lees meer »

Onze brochures en werkvormen

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht. Download de brochures op deze pagina.

Lees meer »

Informatie over Europa

De website van ProDemos bevat veel informatie over de Europese Unie. Wat doet de EU en hoe is zij georganiseerd? Hoe vinden de Europese verkiezingen plaats en welke partijen zitten er in het Europees Parlement? Ook staat hier een kort overzicht van de geschiedenis van de EU en vindt u een...

Lees meer »