Huis voor democratie en rechtsstaat

Europe Direct Informatiecentrum Den Haag

Actueel

 

 

Vluchtvertraging- of annulering? Claim je vergoeding!

Is je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Bekijk de video en dan weet je snel genoeg in welke situaties je recht hebt op compensatie en in welke vorm. Claim waar je recht op hebt!

Op de website van het Europees Consumenten Centrum is een pagina speciaal ingericht om reizigers op één plek zo overzichtelijk en volledig mogelijk te informeren over hun passagiersrechten, daarnaast zullen op een aantal momenten nieuwsberichten over luchtvaart en passagiersrechten worden gepubliceerd. Houd de website dus in de gaten!

En met de ECC vluchtcalculator kunnen reizigers binnen enkele stappen berekenen of zij in een bepaalde situatie recht hebben op compensatie en in welke vorm.

________________________________________________________________

 

 

Europese verkiezingen: het Spitzenkandidaten-proces

In 2014 hadden Europese stemmers dankzij het Spitzenkandidaten-proces voor het eerst in de geschiedenis van de EU een stem in wie zou worden benoemd tot voorzitter van de Commissie. Laten we, nu de verkiezingen van het Parlement in aantocht zijn, eens kijken hoe dit systeem, waarbij Spitzenkandidaten worden benoemd, in zijn werk gaat.

________________________________________________________________

Wat is de Europese Unie eigenlijk?

Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar, wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen heeft het Liaisonbureau in Nederland van het Europees Parlement voor jongeren bovenstaand filmpje gemaakt.

 

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief...

Lees meer »

Activiteiten EDIC Den Haag

Het EDIC Den Haag organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Lees meer »

Gratis te leen: Europese Verhalenkoffer

Wilt u een les geven over de Europese Unie? Leen dan de Europese Verhalenkoffer bij ProDemos. De koffer zit vol spannende (voorlees)verhalen met opdrachten en bijbehorende voorwerpen voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. De voorwerpen in de koffer zijn de verhalenvertellers.Acteurs hebben de stemmen ingesproken zodat...

Lees meer »

Onze brochures en werkvormen

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) biedt verschillende gratis informatieve brochures over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie of het Europees Unierecht. Download de brochures op deze pagina.

Lees meer »

Informatie over Europa

De website van ProDemos bevat veel informatie over de Europese Unie. Wat doet de EU en hoe is zij georganiseerd? Hoe vinden de Europese verkiezingen plaats en welke partijen zitten er in het Europees Parlement? Ook staat hier een kort overzicht van de geschiedenis van de EU en vindt u een...

Lees meer »