Huis voor democratie en rechtsstaat

Democratie in Debat – het verhaal achter het nieuws

Democratie in Debat is een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren we in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.

Democratie in debat banner

Democratie in Debat

ProDemos wil graag bijdragen aan het maatschappelijk en politiek debat over de democratie. Daarom organiseren we samen met het Montesquieu Instituut,  Filmhuis Den Haag en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Naar aanleiding van actuele gebeurtenissen of interessante thema’s organiseren we elke maand een Politiek Café, een Actualiteitendebat en een Film & Debat. Deze activiteiten vinden allemaal plaats in Den Haag.

De onderwerpen van onze activiteiten zijn heel divers. Van formatieles van oud-informateurs tot discussies over het nut van de Eerste Kamer en van de aanpak van de vluchtelingenproblematiek in Europa tot hoe we omgaan met onze koloniale geschiedenis; we behandelen het allemaal. Onze panels bestaan meestal uit wetenschappers, journalisten en politici. Zij belichten het onderwerp ieder vanuit hun eigen invalshoek. Vaak leidt dit tot nieuwe inzichten bij zowel de panelleden als het publiek.

 

Activiteiten

Politiek Café – Voor kroegtijgers met inhoud

Foto Bart van Vliet

Praat onder het genot van een drankje mee over de actuele politiek met wetenschappers, journalisten en politici. Luister naar de politieke analyses en colleges van experts, doe mee aan de Politieke Pubquiz of hang gewoon gezellig rond.

Het Politiek Café vindt iedere tweede dinsdag van de maand plaats bij ProDemos in Den Haag. Bekijk het eerstvolgende evenement in onze agenda.

 

Actualiteitendebat – Kijkje achter de politieke schermen

foto Kevin Bergenhenegouwen

Onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel gaan wetenschappers, politici en journalisten met elkaar in debat over actuele, veelbesproken en soms controversiële onderwerpen. Na een inleiding van de wetenschapper gaan de panelleden in discussie en kan het publiek vragen stellen.

Het Actualiteitendebat vindt iedere eerste woensdag van de maand plaats in perscentrum Nieuwspoort, het hart van politiek Den Haag. Bekijk het eerstvolgende evenement in onze agenda.

 

Film & Debat – Politieke verdieping voor filmliefhebbers

Bekijk films met een politiek-bestuurlijk tintje en praat na met een politicus en andere deskundige. Verschillende invalshoeken stellen het onderwerp in breder perspectief.

Met regelmaat in het Filmhuis Den Haag. Bekijk het eerstvolgende evenement in onze agenda.

Coronamelding

Geen fysieke activiteiten t/m 16 mei 2021, en tot de zomer definitief geen Haagse schoolprogramma's. Online programma's zijn wel mogelijk.
Bekijk het actuele aanbod