Huis voor democratie en rechtsstaat

Stadswandeling: het Binnenhof en omgeving

Binnenhof ®Bart van Vliet

Tijdens deze wandeling neemt een van onze gidsen je mee langs de belangrijkste plekken op en rond het Binnenhof. Loop langs de Ridderzaal, Eerste Kamer en het ministerie van Algemene Zaken, en hoor alles over de geschiedenis van deze eeuwenoude gebouwen. Bekijk de gebouwen die je herkent van televisie nu van dichtbij!

Wist je bijvoorbeeld dat het Torentje – de werkkamer van Mark Rutte – een periode heeft gediend als herberg? En dat de eerste tennisbaan van Nederland gesitueerd was op het Binnenhof? Tijdens de wandeling spot je allerlei bijzondere dingen. Zo hebben de lantaarnpalen langs de route van de Gouden Koets een kroontje op. En ontdek jij de Amsterdamse enclave in hartje Den Haag?

Ga mee met deze wandeling en ontdek het Binnenhof en zijn verhalen!

Praktische informatie

  • Duur: 75 minuten
  • Prijs: €7,50 per persoon. Met een Ooievaarspas* €3,75 per persoon.
  • Tickets: boek je tickets gemakkelijk via ons online reserveringssysteem.
  • Taal: De voertaal van de wandeling is Nederlands. Helaas is het niet mogelijk om een audioguide te reserveren voor deze wandeling
  • Maximaal aantal deelnemers: 14 personen

*Het Bezoekerscentrum van ProDemos accepteert de Ooievaarspas. De wandeling ‘Het Binnenhof en omgeving’ is op vertoon van de pas gratis. Voer hiervoor bij het maken van je reservering de code OOIEVAAR in. Neem wel je pas mee naar de rondleiding, want alleen op vertoon van de pas is de korting daadwerkelijk geldig.

Let op:

  • Tijdens de wandelingen worden gebouwen niet bezocht. Je kunt gebouwen dus niet van binnen bezichtigen. Als je graag gebouwen van binnen wilt bekijken, ga dan mee op één van onze rondleidingen.
  • In verband met de coronamaatregelen hebben we een bezoekersprotocol. Lees dit goed door voor je een bezoek brengt aan ProDemos.

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn open, en we voeren programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo.
Bekijk het laatste coronanieuws