Huis voor democratie en rechtsstaat

Wandelingen in andere talen

Wij bieden twee wandelingen in het Engels aan: Dutch politics and History en de Constitution Walk. Van deze laatste wandeling hebben we ook pdf’s beschikbaar in Duits, Engels en Frans. De links vindt u onderaan deze pagina.

Dutch politics and history

Gouden KoetsDe Engelstalige wandeling Dutch politics and history leidt langs het ontstaan en de geschiedenis van Den Haag en het Koningshuis. Deelnemers passeren de paleizen, komen meer te weten over de Gouden Koets en leren alles over de gebouwen op het Binnenhof.

Kent u expats of toeristen die geïnteresseerd zijn in deze wandeling? Stuur ze dan naar de informatie op onze Engelstalige webpagina: Dutch politics and History.

 

Constitution Walk (Grondwetpad)

Het Haagse GrondwetpadEen wandeling door de geschiedenis van de Grondwet in het centrum van Den Haag.

Den Haag is het hart van onze democratische rechtsstaat. Minder bekend is dat de Grondwet een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van veel plekken in Den Haag. Wat heeft bijvoorbeeld de Gevangenpoort te maken met de scheiding der machten? Wat is de achtergrond van het Binnenhof? Waar staat de Grondwetbank?

Kent u expats of toeristen die geïnteresseerd zijn in deze wandeling? Stuur ze dan naar de informatie op onze Engelstalige webpagina: The Constitution Walk


Bij deze wandeling hoort de website grondwetpad.nl, met meer informatie over de wandeling. Bekijk deze wandeling online in het Engels, Duits en Frans: