Huis voor democratie en rechtsstaat

Themawandeling: de PrinsjesWandeling

De Gouden Koets arriveert bij de Ridderzaal, 2013

Op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september 2021 organiseert ProDemos in het kader van Prinsjesdag en het Prinsjesfestival de PrinsjesWandeling: een koninklijke wandeling in het historische hart van Den Haag. Wandel mee en treed in de voetsporen van de vorst!

Stad van de monarchie

Den Haag is namelijk niet alleen de stad van de democratie, maar ook de stad van de monarchie. Al eeuwenlang woont de familie Van Oranje(-Nassau) bijna onafgebroken in Den Haag, eerst als stadhouders, later als koningen en koninginnen.

Elke jaar op de derde dinsdag van september vieren we Prinsjesdag: de feestelijke opening van de zitting van de Staten-Generaal, ons parlement. In aanloop naar Prinsjesdag kun je dit jaar meelopen met de PrinsjesWandeling.

PrinsjesWandeling

De wandeling begint bij het Bezoekerscentrum van ProDemos aan de Hofweg. Dit is tegenover het Binnenhof (naast café-restaurant Dudok) en op loopafstand van het Centraal Station. Onder leiding van een deskundige gids loop je langs typisch Haagsche plekken. Denk aan Paleis Noordeinde (het werkpaleis van koning Willem-Alexander), het Lange Voorhout, het Kabinet van de Koning en het Binnenhof.

Meld je nu aan voor deze wandeling en treed in de voetsporen van de vorst!

Praktische informatie

  • Wanneer: vrijdag 17 september en zaterdag 18 september
  • Waar: Bezoekerscentrum ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
  • Taal: de wandeling wordt standaard in het Nederlands aangeboden, vrijdagmiddag wordt de wandeling ook in het Engels aangeboden
  • Duur: 2 uur
  • Tijdstip: 10:30 – 12:30 & 14:30 – 16:30
  • Tickets: te boeken via ons online reserveringssysteem